Noored tippsportlased said stipendiumeFoto: : Tradehouse Ilukaubamaja
Spordivaria
27. oktoober 2015, 15:35

GALERII | Vaata, kes noorsportlastest pälvisid koos 20 000 euro suuruse stipendiumi! (3)

Eesti ühele suurimale stipendiumikonkursile laekunud 100 taotluse seast valiti välja maadleja Epp Mäe, purjetaja Karl-Martin Rammo, kümnevõistleja Janek Õiglane, iluuisutaja Helery Hälvin, odaviskajad Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe, ujuja Andrei Gussev ning orienteeruja Lauri Sild, kelle vahel jagati 20 000 euro suurune stipendiumifond.

Stipendiaatide valimisel oli oma roll ka eesti spordiajakirjanikel, kes otsustasid kohapeal 3000eurose stipendiumi laureaadi. Tunnustuse pälvis purjesportlane Ingrid Puusta.

Eelmisel kuul Las Vegases toimunud maadluse MM-il pronksmedali võitnud Epp Mäe sõnul aitab stipendium teda teel olümpiamängudele. „Tasemel ettevalmistuse saamiseks on vaja hulganisti treeninglaagreid ja võistlusi. Selleks, et tundma õppida erineva stiili ja maadlus kooliga vastaseid, tuleb palju reisida. Sellel hooajal olen osalenud näiteks treeninglaagrites Jaapanis, Venemaal, Ungaris, Saksamaal, Rootsis, Poolas, Itaalias ja Prantsusmaal," rääkis Mäe.

Hetkel Rahvusvahelise Purjespordi Föderatsiooni edetabelis Laser klassis 16. kohal olev Karl-Martin Rammo sõnul on stipendiumi saamine rõõmustav uudis ning täiendav summa investeeritakse treeninglaagrisse Rio de Janeiro olümpiavetel. „Eks see noorusaeg olegi kõige keerulisem, kus olümpiamedaleid veel taskus pole ja toetajaid sellevõrra samuti vähem, kuid tase lubaks juba treenida ja võistelda kui tipp, mis loomulikult nõuab meeletut ressurssi," kommenteeris Rammo, kelle selgeks sihiks on kõrge koht 2016 aasta suveolümpiamängudel.

Tänavu kergejõustiku U23 EM-il pronksi teeninud kümnevõistleja Janek Õiglane kinnitas sarnaselt teistele stipendiaatidele, et raha kulub eelkõige välislaagritele. „Laagreid on nüüd kavas üks rohkem, mis aitab suurendada vaimset ja füüsilist valmisolekut suvisteks võistlusteks. Just talvisel perioodil tehtud treeningud on määrava tähtsusega uut hooaega silmas pidades, mille peaeesmärk on edukas esinemine Amsterdamis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel," lisas Õiglane.

Tradehouse Ilukaubamaja väljapandud 20 000 euro suurunene stipendiumifond jagunes sportlaste vahel järgmiselt: Epp Mäe, Karl-Martin Rammo ja Janek Õiglane pälvisid kõik 3000 eurot, Helery Hälvin, Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe 2000 eurot ning Andrei Gussev ja orienteeruja Lauri Sild 1000 eurot. Spordiajakirjanike otsusel sai neljanda 3000eurose stipendiumi Ingrid Puusta.

Eelmisel aastal said stipendiumi kergejõustiklased Rasmus Mägi ja Grit Šadeiko ning vehklejad Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Katrina Lehis.