Tartu Rock (pildil aktsioonis Janar Talts) alustas eurosarja võidukalt.Foto: Aldo Luud
Korvpall
27. oktoober 2015, 20:53

Fänni tabamus keskjoonelt sütitas Tartu Rocki ja eurosari algas võidukalt (1)

FIBA Europe Cup'i alagrupiturniiri avavoorus alistas Tartu Rock kodusaalis 81:72 Leedu meistrivõistluste mullusele pronksimeeskonna Utena Juventuse.

Kui laupäevane Eesti meistrivõistluste matš Rakveres kohaliku Tarvaga viitas, et Rock pole eurosarjaks täielikult valmis (Eesti meister võitis 78:72, aga esitus oli ebalev), siis tänane esimene veerandaeg kinnitas toda veendumust.

Peatreener Gert Kullamäe pidi juba kolmandal minutil mõtlemisaja võtma, sest Rock oli nulli peal ja ründas umbropsu. Viie minuti täitudes oli Rocki saldo kaks punkti ning keskmängija Brian Harperi kutsuti puhkama, sest mõlemad pealtpanekukatsed olid rõngast välja tulnud ja mõlemad vabavisked mööda läinud...

13:19 kaotusega lõppenud veerandaja ainsateks helgeteks hetkedeks jäid Evaldas Žabase kaks tabavat kaugviset. Rocki visketabavus oli õudne 22,2%, õnneks polnud Utena oma (36,8%) väga palju parem.

Teise veerandaja keskel, Rocki 18:27 kaotusseisus algatasid Janar Taltsi viis järjestikust punkti Rocki 9:2 spurdi ning 2.39 enne poolajasireeni oli kaotusseis vaid 27:29. Juventus võttis mõtlemisaja, mis venis eeldatust pikemaks seoses kohtumise komissari pissipausiga.

Ühele ekstsessile järgnes teine, kui Gerd Dorbek teenis kaitses kukkumise teesklemise eest tehnilise vea. Utena punktilisa aga ei saanud ja Rock jõudis viigini ning puhkama mindigi seisult 34:34, millega Rockil oli kohutavat esimest veerandaega arvestades kahtlemata rahul olla.

Visketabavus oli meeskondadel vaheajaks identne 35,3%, lauavõitlust juhtis Rock 27:22, aga Eesti meisterklubi arvel oli ka rohkem pallikaotusi (6:4).

Teist poolaega alustas Rock reipalt. Talts ladus kaks kulpi ja 36:35 oli tartlaste esimene eduseis terve mängu jooksul. Hoogu siiski sisse ei saadud, vaid jätkus punkt-punktis mäng. Rock pääses paaril puhul ka nelja punktiga juhtima, ent viimasele veerandajale mindi Tartu meeskonna 51:49 eduseisult.

Enne viimast 10 minutit pakkus üks Rocki fänn õhtu vingeima sportliku elamuse, kui tabas vaheajamängus keskjoonelt viske ning võitis sellega ligi 50tollise teleka. Olgu lisatud, et kolmanda veerandaja lõpusireeni eel proovis Žabas samuti keskjoonelt ja tabas kah. Korvilaua ülemist serva...

Keskjoonelt tabanud fänn sütitas ka Rocki ning viimase veerandaja hakatuseks asuti 58:50 juhtima. Timo Eichfussil sai aga ninast vere välja ning platsile tuli tagasi hädiselt tegutsenud Harper. Rockil oli aga hoog sees. Dorbek tabas kaks kolmest, Karlis Petrukonis lähedalt ja edu oli 5.15 enne lõppu 66:55.

Seda edu Rock hoidis. Isegi Harper keerutas ühe poolhaagi sisse ning eurosarja alustati 81:72 võiduga.

Mängu protokoll.

L-alagruppi kuuluvad veel Ukraina meeskond Južnõi Himik ja Küprose klubi Engomi ETHA, kellele Rock järgmiseks kolmapäevaks külla sõidab. Tartus saab eurokorvpalli taasnäha 10. novembril, kui külla saabub Himik.