Tartu Rocki ääremängija Tanel Kurbas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
27. oktoober 2015, 21:22

Tanel Kurbas: meie suur probleem on kaitselaua kontrollimine (1)

Tartu Rocki ääremängija Tanel Kurbas jäi rahule FIBA Europe Cup'i alagrupiturniiri avavoorus Utena Juventuse vastu saavutatud 81:72 võiduga, aga märkis, et parandamisruumi on meeskonnal mitmes aspektis.

"Kokkuvõttes võib kindlasti pluss üheksaga rahule jääda. Võit on kõige tähtsam. Avaveerandajal oli närv sees ja panime lihtsaid viskeid mööda. Edaspidi saime kaitses paremini hakkama ja lauda rohkem kontrolli alla. Võitluslikkust tuli kah juurde.

Meie suur probleem on kaitselaud (Juventus sai täna 21 ründalauda – toim). Nagu laupäeval Rakveres Tarva vastu ja enne hooaega Soomes peetud mängudel – vastased said 15-16 ründelauda. Seal on meil vaja kõva samm edasi minna. Igaüks peab mehed ära blokeerima ja mehed kätte saama. Kui üks unustab, ongi pall vastase oma.

Koostöö uute leegionäride Žabase ja Harperiga sujub paremini kui kontrollturniiridel, aga samas saab paremaks minna. Žabasega on mõistmist vähem, sest ta on vigane olnud ja saalitrenne vähem kaasa teinud, aga Harperist saab juba paremini aru."