Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.Foto: Aldo Luud
Korvpall
27. oktoober 2015, 21:32

Gert Kullamäe: ma ei muretse Harperi pärast, ta on tõsine vend

Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe õnnitles pärast 81:72 võitu Utena Juventuse üle FIBA Europe Cup'i alagrupiturniiri avamängus oma meeskonda hea esituse eest.

"Palju õnne meeskonnale. Väärt võit igal juhul, ükskõik kui ilusasti või koledasti ta tuli. Mänge on selles sarjas vähe ja iga võit loeb, iga punkt on kaalul. Hea meel, et pärast närvilist algust (Rock oli viie minuti järel 2:7 taga ja kaotas avaveerand 13:19 – toim) saime mängu enda kontrolli alla ja lõpu eel turvalise edu sisse. Ei läinud kangutamiseks."

Rocki mängu tõi muudatuse teise veerandaja keskel hästi sekkunud Timo Eichfuss, kelle kiitmisel Kullamäe kitsi ei olnud. "Timo tegi väga hea vahetuse. Brian Harperil polnud tänane esitus lauapallide osas ja kaitses kõige õnnestunum. Teda asendanud Timo sai hästi hakkama, kuigi tal on mängupraktikat vähe. Vormis ta veel muidugi pole, aga küll see vorm tuleb."

Harperi esitus esimesel poolajal oli numbrites nukker: platsil 10.48, 2 punkti (visked väljakult viiest üks, vabavisked kahest null), 4 lauapalli, 1 pallikaotus, 1 vaheltlõige, 3 viga, +/- koefitsient -5 (meeskonna kehvim näitaja), kusjuures mõlemad pealtpanekukatsed surus ta korvist mööda...

"Ületahtmine," kõlas Kullamäe diagnoos. "Brian oli hammastega rõngas ja surus kaks korda mööda. Aga ma ei läinud sellepärast krampi. See oli tema jaoks siiski esimene suurem rahvusvaheline mäng ja ärevus oli täiesti mõistetav

Rohkem teevad mulle muret tema mäng kaitses ja lauavõitluses. Harperil on kerge kont ja teda on kerge ära lükata. Ta küll hüppab kõrgele, aga vahel lükatakse ta varem ära. Kaitses pole veel meeskonnaga piisavalt head mõistmist. Aga Harper on tõsine vend, kes ka ise oma tegevust analüüsib. Ma ei muretse ta pärast."

Eraldi said Kullamäelt kiita ka viskavad tagamängijad ja väikesed ääred ehk kahed-kolmed (Gerd Dorbek, Tanel Kurbas, Timo Eichfuss). "Meie joonis nõuab korvile orienteeritud mängu kahtedelt-kolmedelt ning täna oli ilmekas näide, et nad mängisid oma rolli õigesti. Mulle meeldib, kui kahed-kolmed skoorivad, mida nad täna tegid."