Discgolf on üks kiiremini arenevaid spordialasid Eestis.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
28. oktoober 2015, 14:26

Discgolf pürib EOK liikmeks

Mõne päeva eest aastaseks saanud Eesti Discgolfi Liit on alates eilsest ka Euroopa Discgolfi Liidu täisõiguslik ning hääleõigusega liige. 

Kuulumine rahvusvahelisse katusorganisatsiooni on omakorda eelduseks, et saada Eesti Olümpiakomitee (EOK) liikmeks. Discgolfiliit võib EOKga liituda järgmisel kevadel.

"Täna hommikul helistas EOK asepresident Toomas Tõnise ning õnnitles meie liitu EDGF-iga liitumise puhul ning andis teada, et meie liitumisavaldus EOK-ga tuleb arutlusele aprillis toimuval üldkogul," kirjutas discgolfiliidu president Rein Rotmeister Facebookis.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) võttis augusti alguses toimunud 128. istungijärgul oma täisliikmeks vastu Rahvusvahelise Disc-spordi Liidu, mis haldab kokku viite lendava taldrikuga mängitavat spordiala, millest tuntuim on discgolf.

2020. aasta Tokyo olümpiamängudele kandideerimisel discgolf lõppvooru ei pääsenud, aga 2024 avaneb neil võimalus uuesti proovida. Arvestada ala populaarsust ROKi jaoks üliolulisel USA turul, ei tasu discgolf’i šansse alahinnata.