Brandis Raley-Ross mängis juba nii nagu parematel Tarva-päevadel.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
28. oktoober 2015, 20:13

REPORTAAŽ | BC Kalev/Cramo alustas eurosarja kaotusega Iisraeli liiga liidrile

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas FIBA Europe Cupi kodumänguga Rishon Le Zioni Maccabiga ja kaotas 81:92. Iisraeli liiga liidri vastu juhiti veel 78:73, kuid vastane lõpetas mängu 19:3 spurdi ning viimase sekundi ilukorviga.

Kalevi peatreener Alar Varrak saatis algkoosseisus üllatuslikult väljakule Brandis Raley-Rossi, kuid pani täppi. Seni tagaplaanile jäänud ameeriklane alustas väga aktiivselt ja aitas koheselt initsiatiivi haarata. Nelja ja poole minutiga tehti sisse kahekohaline vahe (16:6), kolm kolmest tabanud Gregor Arbeti kontos oli selleks ajaks 11 punkti.

Sama ilusat jätku paraku ei tulnud. Veel tegi Josh Boone Arbeti söödust 18:8 ja väljakule tulnud Rain Veideman kaugviskest 21:12, kuid külalised lõpetasid veerandaja 11:0 spurdiga.

Teise perioodi hakatuseks viskas Kalev omakorda kaheksa silma järjest. Kuid uut initsiatiivi ei õnnestunud haarata, Maccabi jõudis veerandaja keskpaigaks järele. Perioodi teine pool möödus juba külaliste kerge dikteerimise tähe all ja nad läksid suurele vaheajale 46:41 eduseisul.

Kalevlased ei saanud kuidagi kinni Avraham Ben Chimoli (13 p), kes pani ka üle käe kõik visked ära, ja hiilgavate füüsiliste võimetega Charles Wrighti (12). Kalevlastest oli poolaja suurim korvikütt Arbet jäänud esimese viie minutiga visatud 11 punkti peale.

Maccabi visketabavuse protsent oli esimesel poolajal koguni 59,4! Kalevil 44, sealhulgas kolmestel korralik 40 (15/6). Ent enamik kaugvisetest tabas mängu alguses, hiljem muutus sihik ebatäpsemaks.

Teine poolaeg algas stabiilses rütmis: ühe korvi viskas Kalev, aga kohe seejärel ka vastane. Seejuures lasti Maccabi mängijaid liiga kergelt korvi alla. Boone'i 2+1 aitas Kalevi korra ette 59:58, viimast kümmet minutit alustati seisul 64:64.

Viimase veerandi hakatuseks viisid Killingsworth (2+1) ja Freimanis (kolmene, kahene) Kalevi juhtima 72:67, kuid seejärel jäädi mitmeks minutiks korvidieedile ja võimsa lennuga Wrighti kaks korvi viisid külalised omakorda ette 73:72. Õnneks tehti Rossile seejärel kolmesel viga ja ta realiseeris teistkordselt kõik kolm vabaviset. Ning väga vajalikul hetkel lisas Sokk kolmese - 78:73.

Aga uuesti ilmus tabloole viik - 81:81 2.10 enne lõppu. Ning järgmisel rünnakul Wrighti 2+1 järel oli Kalev taga 81:84 ja Soku pallikaotuse järel 55 sekundit enne lõppu ka 81:86. Mängu viimased minutid läksid totaalselt käest, Varrak ei leidnud selleks ajaks ka parimat koosseisu.

Raley-Ross jätkas lõpuni mitmekülgselt, kogudes 17 punkti, 6 lauapalli ja 5 korvisöötu. Boone sai kirja 18, Arbet 16, Freimanis 12 punkti. Maccabi parim oli Wright 25 punktiga.