Kas Ott Tänakul on ka tuleval hooajal MM-sarjas kohta?Foto: M-Sport
Auto-Moto uudised
29. oktoober 2015, 11:28

Ott Tänak ei tea, mis temast 2016. aastal saab (8)

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak ütles MM-sarja kodulehele antud intervjuus, et ta ei tea, kas tal on tulevaks hooajaks koht M-Sport meeskonnas olemas või mitte, ent ta kinnitab, et on teinud endast hea mulje jätmiseks kõik võimaliku.

M-Sport meeskonna juht Malcolm Wilson rääkis enne möödunud nädalavahetusel peetud Hispaania rallit, et kui Tänak või talli teine piloot Elfyn Evans teevad hea soorituse, võivad nad kindlustada koha tulevaks hooajaks. Mõlemad mehed tegid aga prohmaka ning jäid punktidelt välja.

Tegelikult on tõusude ja mõõnadega möödunud mõlema mehe hooaeg – kruusal on selgelt kiireim Tänak, asfaldil Evans, ent stabiilselt kõrgetele kohtadele pole seni suutnud sõita kumbki. Ometi võivad mõlemad piloodid meeskonda jääda - kui M-Sport ei leia endale uut suursponsorit, pole Wilsonil vahendeid kogenumate meeste palkamiseks. Juhtutaks aga raha leiduma, saab vähemalt üks mees ilmselt hundipassi.

"Ma ei tea 2016. aastast midagi," tõdes Tänak enda ja kaardilugeja Raigo Mõlderi seisu kohta. "Meid ootab veel ees Walesi ralli ja peame seal andma endast parima. Siis näeme, kas meil on järgmiseks aastaks koht olemas või mitte."

Tänakul on senisest MM-hooajast kirjas üks poodiumikoht, ent ka neli punktideta jäämist. Luhatud võimalusi saarlane taga ei nuta: "Mis iganes juhtub, me teame, et oleme andnud endast parima." Vahel läheb mehel sõit untsu, kohati on ta neetult kiire. "Meie parim ongi see, mida näidanud oleme. Selline ongi meie hetkepositsioon," rääkis MMi üldarvestuses 10. kohal olev Tänak, kes on tiimikaaslasest Evansist maas 18 punktiga.