Paari tunni pärast selgub, kas Siim-Sander Vene teeb tänavuse Euroliiga avalöögi.Foto: zalgiris.lt
Korvpall
29. oktoober 2015, 23:43

Täiendatud kõigi tänaste tulemustega!

Žalgiris ja Vitoria võitsid Euroliigas

Korvpalli Euroliigas alustati 3. vooru mängudega, Kaunase Žalgiris alistas Izmiris kohaliku Pinar Karsiyaka 68:66 ning Vitoria Laboral Kutxa samuti võõrsil Limogesi koguni 107:71.

Žalgirisega lendas Türki ka Siim-Sander Vene, kes jättis kaks esimest Euroliiga kohtumist vigastuse tõttu vahele.Täna ta tasavägises kohtumises veel mängu ei pääsenud. Žalgiris oli enne nelja viimast minutit taga 61:64, kuid siis tabas Paulius Jankunas neli vabaviset ja andis korvisöödu Renaldas Seibutisele - 67:64. 11 sekundit enne lõppu tabas Seibutis seisul 67:66 kahest vabaviskest ühe, jättes võõrustajatele võimaluse, kuid nonde kaks viimast viset ei tabanud.

Võitjaile tõi Jankunas 16, Brock Motum 13 ja Ian Vougioukas 11, kaotajaile Kenny Gabriel 17 ja Justin Carter 12 punkti. Žalgiris sai C-grupis teise võidu ja jõudis järele oma mängu homme pidavale Krasnodari Lokomotiv-Kubanile. Karsiyakal on 1 võit.

Samuti kahe võiduni jõudis Barcelona, kes oli kodus üllatavalt kindlalt 77:52 üle Ateena Panathinaikosest. Juba poolajal juhtis Kataloonia klubi 42:28. Võitjaile tõi Justin Doellman 13 ja veel kolm meest 11, kaotajaile James Gist 13 punkti. Ühe võiduga jätkav Panathinaikos tabas kolmeseid vaid 14/2 ja kaheseid 43/19.

B-grupis mängiv Vitoria tõttas Limogesi vastu juba esimese veerandajaga eest (26:12) ning viskas teisel perioodil lausa 34 punkti - sama palju kui vastane terve poolajaga (60:34)! Lõpuks käristati vahe 30 punktistki suuremaks.

Kristjan Kangur sai avapoolaja lõpus 7 minutit mänguaega ja selle jooksul kasvatati edumaad 13 silma võrra, kuid teise poolaja keskel vähenes just eestlase väljakul olles vahe korra alla 20 punkti ning peatreener Velimir Perasovic saatis põhimehe Kim Tillie kohe platsile tagasi. Nõnda jäi tema mänguajaks 12 minutit ning saldoks 0 pealeviset, 1 lauapall, 2 korvisöötu, 1 pallikaotus ja 1 isiklik viga.

Võitjate suuremad korvikütid olid Darius Adams 18 ja Fabien Causeur 16, kaotajail Randy Culpepper 13 punktiga.

Samas grupis valmistas suurüllatuse Zagrebi Cedevita, alistades võõrsil Istanbuli Anadolu Efese 81:75. Siin on Vitorial ja Efesel nüüd 2 võitu, Cedevital ja Limogesil 1 - nagu ka oma kohtumise homme pidavatel Pireuse ja Milano meeskondadel.

D-grupis oli Moskva CSKA kodusaalis suurtes raskustes Bambergiga, kuid võitis siiski 83:77 (De Colo 22, Teodosic 18 - Wanamaker 19) ja jätkab täiseduga. Bambergil on 1 võit. Tel Avivi Maccabi alistas seni võiduta olnud meeskondade mängus Sassari 79:63 (Smith 22 - Eyenga 21).

* * *

Milline oli seis enne mängude algust?

Žalgirise kodulehe teatel lõi Vene eilsetel ja üleeilsetel treeningutel kaasa, ent kui mänguvalmis ta on, polnud treeneritel eile kodumaalt lahkudes veel täit ülevaadet.

Samas jäi seljavalu tõttu koju Leedu meistri põhitsenter Robertas Javtokas, nii et eesliinimeestest on peale Vene rivis veel Ian Vougoiukas, Brock Motum ja Paulius Jankunas. See tähendab, et kui Vene tervis lubab mängida, siis tõenäoliselt peatreener Gintaras Krapikas talle teatud mänguaja leiab.

Nii Žalgirisel kui ka Karsiyakal on C-alagrupis kahe mängu järel 1 võit ja kohtumine seega väga tähtis. Sama palju võite on ka Ateena Panathinaikosel ja Barcelonal, täiseduga jätkab Krasnodari Lokomotiv-Kuban ja võiduta Zielona Gora Stelmet. Täna on vastamisi veel Barcelona - Panathinaikos, selle grupi kolmas mäng peetakse homme Poolas.

Kaks mängu peetakse täna ka B-grupis, kus tuleb väljakule Kristjan Kanguri koduklubi Vitoria Laboral Kutxa, kes kohtub võõrsil Prantsusmaa meistri Limoges'iga (algus kell 21.30). Veel on vastamisi Istanbuli Anadolu Efes - Zagrebi Cedevita. Siin on Efesel 2 ja Cedevital 0, kõigil ülejäänutel 1 võit.

D-grupis kohtuvad täna Moskva CSKA - Bamberg ja Tel Avivi Maccabi - Sassari. Üks viimati nimetatud meeskondadest avab täna võiduarve, täiseduga jätkab siin CSKA kõrval ka Malaga Unicaja.

A-grupi kõik kolm kohtumist peetakse homme.