Evaldas Žabas on Tartu Rocki selgelt elavaim mängija.Foto: Aldo Luud
Korvpall
29. oktoober 2015, 17:45

Evaldas Žabas: eestlased on aeglased ja Tartus lollakad parkimiskellad! (8)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna koduleht avaldas pika usutluse uue mängujuhi, energilise Evaldas Žabasega, kelle jutust tuli välja mõndagi naljakat. Siinset pealkirja ei tasu ülearu tõsiselt võtta, tegelikult rääkis Žabas Tartust ja eestlastest peaaegu ainult positiivset!

/---/

(Küsimus Žabasele) Mida tunned, et just sina suudad sel hooajal meeskonda tuua? Mis on sulle unikaalne?

Arvan, et just seesama energia. Tean, et tõenäoliselt tekib hooajal olukordi, kus ma ei pea ise sellesse sedavõrd panustama, sest meeskonnal läheb hästi ja energia on seetõttu üleval. Püüan alati kõik mehed nii-öelda samal lehel hoida, eriti siis, kui meeskonnal ei lähe nii hästi ja tuju on maas – minu jaoks on oluline, et meeskond on ühtne kooslus nii heas kui halvas. Väga lihtne on olla energiline ja optimistlik kui võidad, aga oluline on seda energiat hoida ka siis, kui nii ei lähe. Mängijad on meil ju head – palju koondislasi, kes oskavad väga hästi mängida ja kõik mehed on võimelised skoorima, aga seda on raskem esile tuua, kui positiivset energiat napib. Usun, et selles seisnebki minu peamine panus.

Arvan, et Eestis on sul siis omajagu tööd ees – me ei ole üldiselt väga energilised inimesed.

Seda ma olen õppinud jah. Ma ei ütleks kindlasti, et te olete aeglased, aga te teete kõike oma tempos. Kõik saab tehtud, aga teie tingimustel ja siis, kui selleks valmis olete. Mul on hea meel, et seda tunnistad ja ma ei ole valesti aru saanud! (naerab) Kui oma vanematele rääkisin, et Eestisse tulen, siis isa ütles esimese asjana, et pean harjuma sellega, et asjad ei käi siin minu tempos. Olen harjunud nii Leedus kui ka Kanadas kogu aeg tegevuses olema, eestlaste suhtumine on palju rahulikum. Aga ei, mulle tegelikult väga meeldib – kuhu ikka kiirustada. Lihtsalt naljakas, et terve rahvus selline on!

/---/

Kas Tartu juures on ka midagi, mis sulle tegelikult nii väga ei meeldi?

Tegelikult jaa, on küll! Need lollakad kellad, mis sa pead autosse panema, kui pargid! Ma vihkan neid, sest ma ei tea, kuhu parkida võib ja millal ma pean kellaaja üles märkima… Ma ei teadnud, et seda üldse tegema peab või et sa võid aja lihtsalt paberile kirjutada, aga sain juba korra trahvi ja siis mulle selgitati seda. Olen harjunud, et aknale tuleb jätta parkimispilet, aga see kell… See ajab mind koguaeg segadusse. See on ainus asi, mis mulle tõesti ei meeldi. Kõik ülejäänu on hästi.

* * *

Korvpallist rääkides lausus Žabas, et talle meeldib Euroopas viljeldav meeskonnamäng, mitte Põhja-Ameerika-laadne sagedane üksiküritamine.

Artiklit tervikuna saab lugeda SIIT!