Levadia vahetusmängija Tarmo Kink pidi eemaldatud Sergei Pareikot tagasi hoidma.Foto: Alar Truu
Jalgpall
31. oktoober 2015, 15:09

Tarmo Rüütli Pareiko punasest: kohtunik tahtis endast märku anda (1)

Hetkel käiva Tallinna jalgpalliderbi FC Levadia – FC Flora esimese poolaja viimasel minutil eemaldati Levadia väravavaht Sergei Pareiko, kes nurgalöögi olukorras lükkas käega näkku Flora poolkaitsjat Andre Frolovi.

ETV stuudios kohtumist kommenteeriv Eesti koondise endine peatreener Tarmo Rüütli arvas, et karistus oli liiga karm. "See [olukord] on maitseasi. Proovitakse väravavahti blokeerida ja väravavaht sealt tagant välja tulla. Et [Pareiko] käsi ees liigub, on noh... Absoluutselt piiripealne [olukord]. [Kastikohtunik] tahtis endast märku anda, et näen kõike hästi," lausus Rüütli.

Peakohtunik Kristo Tohver olukord ei silmanud ja mäng jätkus mõned sekundid enne, kui kastikohtunik Juri Frischer talle märku andis. Tohver peatas vilega mängu, pidas Frischeriga nõu ja eemaldas Pareiko, kelle väljakult lahkumine kestis paar minutit ning suurte protestide ja ekstsesside saatel.

Samast olukorras teenis Flora ka penalti, sest hetkel, kui Pareiko Frolovi näkku tõukas, oli pall mängus ehk kõik tehtud vead tuleb karistada seal, kus nad tehakse ning karistusalas tehtud vead karistatakse teatavasti penaltiga.