Sport TV
31. oktoober 2015, 20:52

ÕHTULEHE VIDEO | Rainer Vassiljev vollekoondise valiksarjavastastest: kui kõik tahavad turniiri korraldada, plaanivad nad järelikult ka edasi jõuda

Saja Liiga alustas täna hooaega ja Audentese spordihallis said kokku kaks Tallinna võrkpalliklubi: Selver ja TTÜ. Esimesed võitsid 3:1. "Muidugi positiivne, et hooaega alustatud võiduga, seda enam, et ega mul terviklikku ülevaadet võistkonna käitumisest mängusituatsioonides kindlasti pole," võttis matši kokku peatreener Rainer Vassiljev.

Teadmatuse põhjuseks oli mehe viibimine Eesti koondise juures – on Vassiljev tänavuse EMi 11. kohaga lõpetanud rahvusmeeskonna abitreener. Täna loositi ka juba Poolas toimuva 2017. aasta EM-valiksarja valikturniiri alagrupid - Eesti kohtub tuleval sügisel Tšehhi, Makedoonia ja Rumeeniaga.

"Tšehhi esimesest tugevusgrupist enda alagruppi saada on igati positiivne. Praegune Tšehhi, neli aastat tagasi olnuks palju kurjem olukord. See on tipp-topp!" analüüsis Vassiljev fortuunat. "Tagumistest gruppidest tulid Makedoonia ja Rumeenia ehk tase on võrreldes eelmise grupiga (2014. kohtuti Slovakkia, Kreeka ja Ungariga – toim) ühtlasem. Värsked uudised ütlevad ka seda, et kõik riigid tahavad turniiri korraldada, mis näitab, et kõigil on tõsine eesmärk end vähemalt teise ringi murda!"

Otse pääsevad kuuest valiksarja alagrupist edasi vaid võitjad, teise koha saanud meeskonnad peavad 2017. aasta kevadel pidama duelle viimasele kolmele vabale pääsmele. 

Mida rääkis Vassiljev Selveri hetkeseisust ja mida ta arvab, kui motiveeriv on koondisele maksta Makedooniale kätte Euroopa liiga poolfinaalis saadud 0:3 kaotuse eest, kuula juba videost!