Väljakukohtunik Kristo Tohver kasutas FC Levadia - FC Flora kohtumisel karistuslöökide haldamisel haihtuvat vahtu. Eesti meistrivõistlustel pole seda varem tehtud.Foto: Alar Truu
Jalgpall
1. november 2015, 11:51

FOTOD | Levadia – Flora mängul harjutas kohtunik Euroopa liiga mänguks valmistudes uue abivahendi kasutamist (3)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 35. vooru kohtumine FC Levadia – FC Flora jääb eelkõige meelde külaliste 2:0 võidu ja Sergei Pareiko punase kaardi läbi, aga oli veel üks põnev nüanss.

Nimelt kasutas väljakukohtunik Kristo Tohver jalgpallisõpradele 2014. aasta MM-finaalturniiril tuttavaks saanud haihtuvat vahtu, millega tähistatakse karistuslöökide puhul nende sooritamise koht ning joon, mille taga kaitsva meeskonna müür peab püsima.

Eestis oli haihtuvat vahtu enne eilset kasutatud ainult rahvusvahelistes kohtumistes välismaiste kohtunike poolt. Eesti meistrivõistlustel kasutati abivahendit esimest korda. Põhjuseks Euroopa liiga alagrupiturniiri kohtumine, mida Tohveri juhitud brigaad neljapäeval vilistab ja kus on vahu kasutamine vastavalt Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) reeglistikule soovitatav.

Euroopa liiga alagrupiturniiri kohtumine, mida Tohver neljapäeval vilistab, avalikustatakse uue nädala alguses. Tegemist on Tohveri selle hooaja neljanda rahvusvahelise määramisega ning arvestades, et neist kõige prestiižikamaga, siis on tegu tunnustusega eelmistes mängudes (Euroopa liiga eelringimängud Kukesi-Mladost ja Spliti Hajduk - Strömgoset ning UEFA noorteliiga mäng Minski U19 - Viitorul U19) näidatud kõrge taseme eest.