Bottas ja Räikkönen kaklemasFoto: TWITTER / F1
Vormel 1
1. november 2015, 22:53

VENNATAPUSÕDA JÄTKUB: Bottas sundis Räikköneni katkestama ning jõudis poodiumile (10)

Soome vormel-1 pilootide Kimi Räikköneni ja Valtteri Bottase vennatapusõda jätkub. Täna toimunud lahingust väljus võitjana Bottas, sest tema sõit lõppes poodiumil. Räikkönenil aga mitukümmend ringi varem.

Kui paar nädalat tagasi toimunud Sotši etapil rammis Räikkönen kolleegi kolmandalt kohalt välja ja Williamsi piloot pidi katkestama, siis nüüd sundis Bottas Ferrari meest ennatlikult võistlust lõpetama, tõugates ta rajalt välja. Kohtunike sõnul oli kõik aga määrustepärane, Bottaski tõdes, et tal polnud ruumi liikuda. 

Võidusõitu ei lõpetanud aga kumbki Ferrari, sest MMi üldarvestuses Rosbergiga teise koha eest heitlev Sebastian Vettel põrkas kolmandalt kohalt startides kergelt kokku Daniel Ricciardoga, lõhkus rehvi, siirdus kohe boksi ja jäi võistlejaterivi lõppu. 52.  minutil põrutas Vettel otse kummivalli, mis tähendas, et esimest korda pärast 2009. aastat katkestasid  ühel etapil mõlemad Ferrarid!

Vetteli väljasõidu järel mitu ringi rajal olnud turvaauto kogus seltskonna rõõmsalt enda taha, sõidu jätkudes aga suuri kohavahetusi ei toimunud. Mercedeste järel võttis Daniil Kvjati asemel sisse kolmanda poodiumikoha aga just Bottas.

Hamiltonil on nüüd koos 345 punkti, Rosberg (272) aga möödus – kas otsustavalt? – Vettelist (251). Räikköse (123) ette tõusis neljandaks Bottas (126).

 Situatsioon Mehhikos:

Situatsioon Sotšis: