Tarmo Kink pidi Sergei Pareiko suisa väljakult minema vedamaFoto: ALAR TRUU
Spordiblogi
2. november 2015, 17:34

Nädala pluss, miinus ja ennustus | TÜ/Rock, Pareiko ja jäähokimeeskond (3)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. See on meie 2. novembri valik: 

Läinud nädala pluss | Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond näitas, et on võimeline heitlema eurosarjas edasipääsu eest. Aastaid on Rock olnud hädas just stardiga, kuid nüüd õnnestus esimene mäng Utena Juventuse vastu võita. Kerge see polnud, sest mängu alguses jäädi tagaajaja ossa, kuid tasapisi haarati initsiatiiv ja lõpp kuulus juba meeldivalt kindlalt tartlastele. On tõenäoline, et uuel nädalal suudetakse Küprosel võiduarve kahekordistada.

Läinud nädala miinus Levadia jalgpallimeeskonna väravavahi Sergei Pareiko punane kaart ja ebasportlik lõpp mitte ainult laupäevasele mängule FC Floraga, vaid ka tervele karjäärile? Ei usu, et keevavereline mängumees rahunenuna isegi enda tegevusele hea pilguga vaatab. Kuid mis tehtud, see tehtud, vastaseid sõimatud ja üht meest ka löödud. Magnus Pehrsson peab väga sügavalt mõtlema, kas säärase teo järel anda mehele koondises mitteametliku lahkumismängu võimalus.

Tuleva nädala ennustus  80% on tõenäosus, et Eesti jäähokikoondis võidab Tondiraba jäähallis peetava 2018. aasta taliolümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiri. Eesti koondise vastased on Mehhiko, Iisrael ja Bulgaaria. Kui Eesti kuulub MM-sarjas I divisjoni B-gruppi, siis tema kõik kolm vastast II divisjoni B-gruppi. Ehk võõrustajatega võrreldes kaks astet madalamale, vahepeale jääb II divisjoni A-grupp. Lisame koduseinte toetuse ning Eesti lihtsalt peab selle turniiri võitja ja pääsema järgmisele etapil!