Viktor ÖstlundFoto: HOCKEY SVERIGE
Jäähoki
2. november 2015, 19:59

MILLINE TAHTEJÕUD! Leukeemiast muserdatud noor jäähokimängija karjääri pooleli ei jäta (2)

Haiguste eest pole tippsportlasedki kaitstud: 20aastasel lootustandval Rootsi jäähokimängijal Viktor Östlundil avastati jaanuari alguses leukeemia. Noormees pole sporti aga jätnud ning pärast 12 kemoteraapia sanssi on ta taas jääl!

Šveitsi kõrgliigas Lugano meeskonna väravavahina mängiv Östlund meenutas oma üleelamisi Šveitsi ajalehele Blick. "Ma olin kui udus. Sain diagnoosist aru, aga ei mõistnud seda," rääkis ta. Östlundi tervis halvenes sügisel 2014. aastal. "Märkasin, et mu kehaga on midagi valesti. Aga ma ei oodanud sellist hirmsat haigust!"

Rootslane käis poole aastaga 12 kemoteraapia seansil ning arstid andsid talle juba ravi alguses lootust, sest tal on olnud tervislikud eluviisid ning sportlik keha. Tänaseks on rootslane kaotanud 12 kilo lihasmassi ning loomulikult ka kõik oma juuksed. "Kiilana ennast näha oli šokeeriv," meenutas mees.

Kõigele vaatamata tahtis täiest hingest tagasi jääle saada ning augustis liitus ta Rootsi kolmanda liiga klubi Arlanda treeningutega. Septembri keskel sai ta platsile ja oli "uskumatult väsinud."

Mõne päeva eest sai ta aga juba oma koduklubi juurde tagasi tulla. "Olen kohutavalt õnnelik," rääkis Östlund, kõigest neli kilo tavakaalust kergem.