Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg pühapäevase Mehhiko Grand Prix autasustamis-tseremoonial. Võite tuleb robinal, aga Mercedese pilootide omavahelised suhted on jahedad.Foto: Mark Thompson
Vormel 1
3. november 2015, 09:34

Maailmameister Hamilton suskas Rosbergi iroonilise torkega (2)

25. oktoobril Austinis sõidetud USA Grand Prix'l oma kolmanda MM-tiitli kindlustanud Suurbritannia vormelipiloot Lewis Hamilton vihjas, et Mercedese meeskond võis möödunud nädalavahetusel Mehhikos sõidetud GP-l tiimikaaslase Nico Rosbergi lohutamiseks võidu sakslasele kätte mängida.

Rosberg võitis pühapäeval ja meeskonna boksipeatuste strateegia üle pettumust avaldanud Hamilton pidi leppima teise kohaga. Kui Hamiltonilt küsiti, kas Mercedese meeskond korraldas säärase tulemuse, vastas britt: "Ma ei mõtle niimoodi. Aga tean, et meeskond tunneb vajadust suhtuda Rosbergi soojalt."

Kui maailmameistrilt täpsustust päriti, kostis Hamilton: "Ma tean, mida tahan öelda, aga ma ei ütle seda välja. Peaksite küsimusega pöörduma Toto Wolffi (Mercedese tiimipealik) ja Niki Lauda (Mercedese juhatuse liige) poole. Küsige neilt, kuidas nad olukorda suhtuvad ja kuidas nad peavad eesriide taga tegutsema, et teda [Rosberg] õnnelikuna hoida."

Rosberg võitis Mehhiko GP, sest meeskond kutsus Hamiltoni turvakaalutlustel boksi. Britt puikles, aga allus lõpuks (üks ring plaanitust hiljem) võistlusinseneri Peter Bonningtoni korraldusele.

Rosbergi ja Hamiltoni suhted on viimasel ajal jahenenud. Hamilton väitis, et Rosberg pole teda MM-tiitli puhul õnnitlenud ning kätlemine pärast pühapäevast Mehhiko Grand Prix'd oli põgus, nagu viisakust teesklevatel eksabikaasadel.