Üheksakordne maailmameister, 36aastane itaallane Valentino Rossi ei ole nõus talle hooaja viimase etapi eel määratud karistusega.Foto: OLIVIA HARRIS
Auto-Moto uudised
3. november 2015, 10:08

Tülitsevad motomehed kutsuti MM-sarja viimase etapi eel vaibale

Mootorrataste ringrajasõidu MM-sarja kuningliku klassi ehk MotoGP olukord on enne pühapäeval Valencias sõidetavat viimast etappi väga pingeline. Nii punktitabeli kui ka õhus prõksuvate pingete mõttes.

Nimelt on tülis kaks MotoGp suurimat staari – MM-sarja liider Valentino Rossi ja tiitlikaitsja Marc Marquez. Esimesele määrati eelmisel, Malaisias sõidetud etapil teise löömise eest karistus, mistõttu peab Rossi alustama pühapäevast võistlust viimasest stardireast.

36aastane üheksakordne maailmameister Rossi pole aga karistusega nõus ja on selle kaevanud rahvusvahelisse spordikohtusse (CAS), kus taotleb karistuse tühistamist või vähendamist. Rahvusvahelise motospordiliidu (FIM) president Vito Ippolino nimetas valitsevat olukorda suurema tseremooniata "mürgiseks".

Rossi edestab viimase etapi eel hispaanlast Jorge Lorenzot seitsme punktiga ja kui viimane Valencias võidab, vajab Rossi 10. MM-tiitli jaoks vähemalt teist kohta, mille viimasest stardireast püüdmine on väga keeruline.

Enne Malaisia võistlust süüdistas Rossi hispaanlast Marquezi enda takistamises 18. oktoobri Austraalia Grand Prix'l eesmärgiga aidata kaasmaalast Lorenzot. Vürtsi lisab liiderkolmiku meeskondlik kuuluvus: Rossi ja Lorenzo sõidavad Yamaha, Marques Honda tsikliga.

FIM kinnitas, et Valencia võistluse eel kutsuti kokku sõitjate koosolek, kus osalevad ka tiimipealikud. Põhjuseks "erakorralised asjaolud". Kas osapooled lepitada õnnestub, on omaette küsimus.

Näiteks Honda meeskonna asepresident Shuhei Nakamoto ütles esmaspäeval, et loodab, et Rossi "mõtleb asja veel korra läbi ja saab oma veast aru". Vaevalt see torge itaallast vaimustas.

MotoGP MM-sarja tabeliseis enne viimast etappi:
1. Valentino Rossi (Ita, Yamaha) 312 punkti
2. Jorge Lorenzo (Esp, Yamaha) 305
3. Marc Marquez (Esp, Honda) 222
4. Dani Pedrosa (Esp, Honda) 190
5. Andrea Iannone (Ita, Ducati) 188