Valtteri Bottas (Williams, vasakul) ja Kimi Räikkönen (Ferrari) on viimase kolme GP jooksul kahel puhul avarii teinud. Seis on 1:1, mõlemad on korra katkestama pidanud.Foto: BRANDON MALONE
Vormel 1
3. november 2015, 10:21

Kas tõesti polnud Räikköneni ja Bottase kokkupõrkes süüdlast? (2)

Vormel 1 MM-sarjas on kaks Soome pilooti, Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Valtteri Bottas (Williams) lühikese aja jooksul kahe omavahelise avariiga hakkama saanud. Ferrari tiimipealik Maurizio Arrivabene pühapäevases kokkupõrkest süüdlast ei näinud.

Kui Venemaa GP-l pidi kokkupõrke tõttu katkestama Bottas, siis pühapäeval Mehhikos Räikkönen, kes märkis võistluse järel, et tema meelest võinuks Bottas autode kontakti vältida. Arrivabene sõnavõtt proovis aga potentsiaalset tüli summutada.

"Selline võidusõit ongi. Õnnetus juhtus Venemaal ja nüüd ka Mehhikos – vormel 1 on juba kord selline. Kõige tähtsam, et keegi vigastada ei saanud. Avarii on üks osa šõust. Ma ei kavatse kedagi süüdistada," rääkis Arrivabene.

Ferrari jaoks oli pühapäevane võistlus suur pettumus, sest lisaks Räikkönenile katkestas ka Sebastian Vettel, kes langes seetõttu individuaalses MM-arvestuses Nico Rosbergi (Mercedes) selja taha kolmandaks. Viimati ei jõudnud kumbki Ferrari finišisse 2006. aasta Austraalia GP-l.

"Halb päev võib alati juhtuda, aga see ei muuda meie eesmärki tänavusel hooajal. Vettel võib jätkuvalt Rosbergi kinni püüda ning sama kehtib ka Bottasele kaotava Räikköneni kohta," sõnas Arrivabene.

Vormel 1 MM-sarja punktiseis enne kahte viimast etappi:
1. Lewis Hamilton (Gbr, Mercedes) 345 punkti
2. Nico Rosberg (Ger, Mercedes) 272
3. Sebastian Vettel (Ger, Ferrari) 251
4. Valtteri Bottas (Fin, Williams) 126
5. Kimi Räikkönen (Fin, Ferrari) 123
6. Felipe Massa (Bra, Williams) 117