Spordiblogi

Indrek Schwede | Lilleküla staadionist, viiest miljonist ja spordiajakirjanikest (12)

LISA KOMMENTAAR

Lexa5. november 2015, 13:57
Heipa!
Teha võib ju kõike ja kes kõige rohkem karjub, see ikka midagi saab. Tuleks olla aus ja...Eesti rahva arv ja sportijate-treenijate arv kahaneb, aga ikka tuleb veel uusi alasid juurde. Lake on juba praegu lahja ja riik peaks ikka toetama seda, mis on meile kui rahvale sobiv. Ehk talumees andis sitta sellele ,mis kasvab ja Eestis on selleks olnud läbi aegade individuaalalad. Ehk müstika on ,kuidas vehklejad sellistes tingimustes maailma tipus on. Suur austus neile ja kõigile .kes tipus on. Näiteks kettaheitjatele kuigi Tallinnas on Kardiorus harjutamiseks koht Gert Kanterile ja ehk Martin Kupperile. On ka TPI vana statka ,kus praegu vasaramehed ja teised saavad harjutada. Ei saa küsida nii, et kus teie jalkamehed maailma reitingus Eesti kettaheitjatega olete. Vabas maailmas võib kõike teha-demokraatia ju. Aga riik peaks ikka toetama eelkõige noorte sporti ja neid ,kelle olümpiale rohkem asja on, sest meie rahakott on õhuke. jalgpall ei ole kunagi olnud eestlase omane ja lähitulevikus saaks selleks vaid siis kui kõik teised spordialad ära kaotatakse ja ainult jalkat tehakse. Vabandan, aga selline on reaalsus. Natuke sarkasmi ka -"jalkavähk " kogu ideoloogias on söönud (Ikkagi mäng ja natuke sporti ka) ära Eesti spordivõimekuse.
kommija5. november 2015, 09:43
stata on vaja valmis ehitada.
Kaineks5. november 2015, 00:04
Juku 4. november 2015, 10:47
kas teistel aladel on üldse oma treeningpaika?? võin eksida aga nad üürivad neid omavalitsustelt.pole küll kuulnud et keegi neid tasuta kasutaks
R.Tauber4. november 2015, 09:06
Svede, sa ei arene ka sugugi-seda väiklast vastandamise juttu oled kogu oma ajakirjanikukarjääri jooksul ajanud ja ketrad ikka sama plaati edasi,juba vist oma 20 aastat !!!
On kahte sorti fanaatikuid,ühed ,kes on ihu ja hingega oma asja eest väljas kuid ei aja oma asja teiste arvelt,teisi alavääristades .Teine kontingent fanaatikuid on see kõige hullem inimtüüp- fanatismist pimestatud usuhullud. Fanatism millegi või kellegi suhtes on võtnud nende vaimu ning keha üle kontrolli. Sina ,Indrek Svede kuulud ilmselgelt viimaste hulka. :(
Maxx3. november 2015, 21:34
pöördu arsti poole3. november 2015, 19:42
kallis schwede.Sellist lambajuttu on ikka paha lugeda.Olen nõus,et harrastajate arvult ollakse Eestis esimesed,aga rahva huvi jalgpallikoondise mängude vastu on ju olematu.Reaalsus on ju see,et vaatamata harrastajate arvu tõusule on Eesti MV mängudel tribüünid tühjad.Sama lugu on ka koondise mängudega - paar korda aastas on staadion pooltäis kui satutakse mõne atraktiivse meeskonnaga ühte alagruppi.ülejäänud mängude ajal on ka praegu 10 000 inimest mahutav staadion ju tühi,no milleks siis veel 5000 kohta juurde ehitada.Tehke oma abiruumid valmis asi korras.
O.4. november 2015, 00:21
Koondise keskmine publik valiksarjas 7362 on vaieldamatult Eesti spordialadest suurim.
Udujutt!3. november 2015, 17:57
Kui Pohlak oleks valmis mõelnud ja projekti tellinud 100 000 mahutava staadioni jaoks kas siis tuleks ka valmis ehitada? Mania grandiosa kuubis koos Schwedega!!
Papa carlo3. november 2015, 16:14
Ja milline on siis meie jalgpalli tase? Jalgpall ei ole eestlaste mäng, seda kuvandit üritatakse vägisi murda,aga millegipärast jooksevad aasta aastasse Eesti koondises ringi valdavalt slaavi taustaga mängumehed.
J my Lucy3. november 2015, 15:14
Ainuke spordiala meil on korvpall mis üritab teisi alasid alavääristada,kuigi mitte mingisuguse eduga !
MEIE MÄNG! - see slogan ajab ainult iiveldama ning pühib minema ka viimase austuseraasu sellelt meil lambist upitatud ilma mingigi tasemeta alalt !
Pohklaku pressiesindajad 3. november 2015, 14:22
Jalgpall on ka ainuke ala, mis saab oma katuseorganisatsioonidelt (UEFA, FIFA) üüratuid summasid. Utreeritud paralleel muusikast: miks peaks riik Smilersi suvertuuri kinni maksma (Lilleküla laiendus) ja ERSO-le raha mitte andma (nt vehklejate treeninghall või Kadrioru staadioni remont). Ühiskonnale on tähtsad mõlemad, Smilers laiadele massidele ja ERSO kultuurisõpradele, aga ainult üks "ansambel" suudab end ise täielikult majandada ja teine mitte. Jalgpalli"ajakirjanike" rohkem või vähem varjatud agenda on alavääristada, madalda ja summutada teisi alasid. Ei suuda kahjuks ühtegi jalgpallipimedusega löödud Schwede artiklit tõsiselt võtta.