Invajooksja Oscar Pistorius.Foto: MIKE HUTCHINGS
Kõmu
3. november 2015, 14:59

Pistoriuse protsess võttis invajooksja jaoks ebameeldiva suuna (4)

Lõuna-Aafrika Vabariigi prokuratuur esitas täna riigi ülemkohtule avalduse, milles soovitakse kuuekordsele paraolümpiamängude kuldmedalistile Oscar Pistoriusele tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmise eest määratud karistuse karmistamist.

Pistorius mõisteti 2014. aasta oktoobris süüdi tahtmatus tapmises ja mõisteti viieks aastaks vangi, kust ta kuu aega tagasi koduaresti pääses. Prokuratuur tahab, et ülemkohus ülendaks paragrahvi mõrvaks, mis kätkeb endas minimaalselt 15aastast vangistust. Ja vanglas, mitte koduarestis.

Pistorius tappis Steenkampi püstolilaskudega 2013. aastal. Invajooksja väitis, et pidas vannitoas olnud naist murdvargaks, aga süüdistus väitis, et tegu oli külmaverelise mõrvaga. Kohtunik Thokozile Masipa mõistis Pistoriuse lõpuks süüdi tahtmatus tapmises põhjusel, et tulistades pidi ta endale aru andma, et ukse taga olev inimene võib surma saada.

Pistorius ise täna kohtus ei olnud, küll aga viibis kolm tundi kestnud ja LAVi televisioonis otseülekandes näidatud istungil Steenkampi ema June. Millal ülemkohus otsuse langetab, pole teada.