Jose MourinhoFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. november 2015, 16:32

Mourinho ootas karjääri krahhi 11 aastat

Inglismaa jalgpalli tänaseim oodatuim sündmus pole teps mitte Manchester Unitedi ning Manchester City õhtused mängud Meistrite liigas vaid juba peetud Chelsea meeskonna pressikonverents, kus vallandamisohus peatreener Jose Mourinho vastas aplalt ta skalpi noolivate ajakirjanike küsimustele.

Rohkem kui homset Meistrite liiga matši Moskva CSKAga puudutasid ajakirjanike küsimused Mourinho peatreeneritooli kõikumist – on Chelsea Inglismaa kõrgliigas hetkel alles 15. kohal, 11 mängust on saadud vaid 11 punkti. Kui kaua aega portugallastele tulemuste parandamiseks antud on, enne kui ta hundipassi saab? "Kolm aastat ja seitse kuud," luges Mourinho vastuseks kokku kui pikalt tema leping Londoni klubiga veel kestab, vahendas BBC.

Chelsea kaotas nädalavahetusel kodustaadionil Jürgen Kloppi Liverpoolile 1:3, mis mitmete Inglismaa ajalehtede hinnangul pidanuks saama Mourinhole surmahoobiks. Ometi on mees jätkuvalt pukis. On peatreener üldse klubiomaniku Roman Abramovišiga suhelnud? "Ma ei pea teile vastama. Olin ma omanikuga koos või mitte, pole mul vaja vastata."

Briti meedia tõi viimase kaotuse järgselt välja ühe nimetuks jäänud mängija tsitaadi, mille järgi on Chelsea pallurid pigem valmis kaotama kui Mourinho käe all võitma. Väide läks portugallasele hinge: "See on väga kurb süüdistus, sest te süüdistate enam kui ühte mängijat ebaaususes. Kui ma ütleks, et te olete valelik ajakirjanik, oleksite te ju väga ärritunud ja ilmselt pöörduksite kohtu poole."

Mis siis meeskonnaga lahti on, et tänavune hooaeg nõnda nihu läheb? "Ma tean miks, aga selle selgitamiseks kuluks palju aega. Tegu on paljude detailide kokkulangemisega ja mõnda neist ei taha ma avalikult arutada. Aga jah, ma tean neid. Kõik on seotud jalgpalliga, me ei süüdista mingeid sotsiaalseid või poliitilisi probleeme."

Mourinho tuletab meelde, et ta ennustas juba ammu, et varem või hiljem tuleb tema karjääris ka mõõnahetk. "Eile saatis üks sõber mulle mu tsitaadid pressikonverentsilt, mille andsin pärast 2004. aasta Meistrite liiga finaali. Toona ütlesin, et ükskord tulevad ka minu karjääris halvad tulemused – nõnda sõnasin ma pärast Portoga Meistrite liiga võitmist. Ma lubasin, et võtan need raskused vastu samasuguse aususe ja värikusega kui edu.

See oli 2004. aasta mais. 11 aastat pidasin ma oma töö ja jalgpalli paratamatusele vastu. 11 aastat ootasin seda hetke. Läks aega, aga nüüd on see käes ja ma olen piisavalt tugev, et sellele vastu astuda," rääkis Mourinho.