Cristiano RonaldoFoto: AFP / Scanpix
Jalgpall
3. november 2015, 19:44

Cristiano Ronaldo oleks äärepealt Arsenalis maandunud

2003. aastal Lissaboni Sportingust Manchester Unitedisse siirdunud Cristiano Ronaldo oli väga lähedal ManU asemel Arsenali minekule.

Ronaldo käis sama aasta jaanuaris isegi koos emaga Londonis Arsenali klubi ja peatreener Arsene Wengeriga tutvumas ning kõik osapooled olid tehinguks valmis. "Mingi aeg olin veendunud, et Ronaldo karjäär jätkub Arsenalis," vahendab portugallase agendi Jorge Mendesi sõnu The Telegraph.

Londonis käik jättis 17aastasele Ronaldole sügava mulje. Ta oli rahul nii klubi filosoofia kui sellega, kuidas Arsenal noormängijate eest hoolitseb. Sama ajal veendus Arsenal, et noormehes on sisu vahetada elukeskkonda. Wenger hoidis Ronaldo tarbeks isegi number 9 särgi.

Ent lõpuks jäi kõik raha taha. Arsenali asepresident David Dein sõitis Lissaboni tehingut sõlmima, ent inglaste lõplik pakkumine ei rahuldanud Sportingut. "Uue staadioni ehitamine keeras Arsenali rahakraanid niivõrd kinni, et Ronaldo üleminekust ei saanudki lõpuks asja," sõnas agent Mendes.

Sama artikli väitel tegi oma pakkumise ka Liverpool (8 miljonit eurot) ning kaugel polnud kokkulepped Juventuse või Barcelonaga, kuid lõppude lõpuks siirdus Ronaldo 2003. aasta suvel ligi 13 miljoni euro eest Manchester Unitedisse, kuhu jäi 2009. aastani.