Ott TänakFoto: M-Sport
Auto-Moto uudised
4. november 2015, 16:31

Ott Tänak: annaksin kümnepalliskaalal aastale hindeks 7 või 7,5 (8)

Eesti esirallisõitja Ott Tänak analüüsis Crash.com portaalis avaldatavas M-Sport meeskonna blogis eesootavat Walesi rallit ja võttis kokku kõik senijuhtunu.

"On raske kogu oma 2015. aasta hooajale tagasi vaadata, aga ma arvan, et võin meile anda hindeks 7 või 7,5 punkti 10st," rääkis Tänak enda ja kaardilugeja Raigo Mõlderi soorituste kohta. "Ma arvan, et me oleme oma väledust tõestanud, eriti kruusal, ja asjad liiguvad paremuse poole.

Hooaja algul tegime me mõned vead, aga see oli kõik osa õppeprotsessist. Arenemiseks leiab alati ruumi, aga ma olen tehtud edusammudega rahul ja usun, et areng jätkub, kui me ka järgmisel aastal siin tasemel võistleme."

Tänaku ja meeskonnakaaslase Elfyn Evansi saatus sõltub Walesi rallist: hea sooritusega võivad mehed kindlustada endale tulevaks aastaks koha meeskonnas, halvemal juhul tuleb hakata kulutama tööbüroo uksi.

"Mul on MMil lõpetamata eesmärke: ma tahan rohkem poodiumikohti ja oma esimest võitu, nii et ma tõesti loodan, et saame järgmisel aastal sel teel jätkata.

Pärast Walesi rallit saavad toimuma pikad arutelud meie 2016. aasta plaanide üle. Ma üritan praegu sellele mitte mõelda, aga ma tahan sinna jõuda ja tõestada, milleks me võimelised oleme," ütles Tänak, kes loodab Walesis võidelda vähemalt poodiumikohale.