Alar Varrak.Foto: MATI HIIS
Korvpall
4. november 2015, 22:41

Alar Varrak: nii valusat kaotust ei tulegi ette (5)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas eurosarjamängu Sofias vastase lõpusekundi lauapõrkest korvi kukkunud viske tõttu. Peatreener Alar Varrak tõdes: „Nii valusat kaotust ei tulegi ette, vähemalt mitte viimasest ajast."

Juhendaja tõdes, et alustati hästi ja kontrolliti enamikku kohtumisest, paraku tegid lihtsad möödavisked ja pallikaotused karuteene. „Kui me poleks alguses korvi alt nii palju eksinud, võinuksime saada sisse 15-20-punktilise vahe. Kuid vastane püsis mängus ja siis tuli meil pallikaotuste periood. Poolaja lõpuks saime uuesti pikemalt ette, kuid teisel poolajal hakkas vastane agressiivsemalt suruma," rääkis Varrak. Kalev viskas 78:80 lõppenud kohtumises Sofia Lukoiliga esimese 20 minutiga 45 ning viimase 20ga ainult 33 punkti.

„Puusalt tulistades pakun, et vastased viskasid meie pallikaotuste järel kiirrünnakutest 20 punkti. See oli tänane võtmeküsimus," jätkas juhendaja. Pallikaotusi kogunes lõpuks 17, neist 5 Rain Veidemani arvele.

Kas on nokk kinni ja saba lahti – algviisikusse edutatud Brandis Raley-Ross on end käima saanud ja Veideman tagasi andnud? „Rainil üks mäng ebaõnnestus, selle pealt ei saa suuremaid järeldusi teha," tõrjus Varrak. „Teda olnuks lõpus vaja, kuid ei tihanud teda enam väljakule panna. Ning Killingsworthi eelistasin Boone'ile põhjusel, et vajasime rünnakul meest, kes mängib selg ees paremini. Teisest küljest kaitse veidi kannatas – tagantjärele mõeldes saaks palju teistmoodi teha. Spordis on õnne ka vaja, viimane lauapall pudenes kuidagi siiski vastastele. Kurb lõpplahendus, aga tagasi võtta enam ei saa."