Bayerni rõõmsad vutimehed.Foto: CHRISTOF STACHE
Uudised
4. november 2015, 23:55

Bayern kolkis Arsenali armutult läbi, Neymar ja Suarez jätkavad hullumeelset seeriat (3)

Täna õhtul mängiti jalgpalli Meistrite liigas viimased kaheksa 4. alagrupivooru kohtumist. Keskses mängus alistas Müncheni Bayern tervelt 5:1 Londoni Arsenali.
Samad meeskonnad kohtusid ka kaks nädalat tagasi 3. voorus ning toona noppis vasturünnakutele panustanud Arsenal kodusel Emirates Stadiumil mesimagusa 2:0 võidu. Täna polnud Kahurimeestel Bayerni vastu aga rohtu, sest Thomas Mülleri kaks tabamust ning Robert Lewandowski, Arjen Robbeni ja David Alaba väravad andsid Pep Guardiola hoolealustele kindla võidu. Arsenali auvärava lõi Olivier Giroud.

Muide, 31aastane Robben tuli platsile 54. minutil ning sai jala valgeks kõigest minut hiljem. Hollandlase jaoks oli Petr Cechi valvatud puuri löödud värav esimene Meistrite liiga tabamus veidi rohkem kui aasta jooksul.

Bayerni ajalooraamatus nihutas end paremale positsioonile Müller, kes lõi oma 31. ja 32. värava eurosarjas. Temast rohkem on Bayerni särgis Euroopa karikasarjades väravaid löönud vaid legendaarne Gerd Müller (69 tabamust).

F-alagrupi teises kohtumises võitis Piraeuse Olympiacos 2:1 Zagrebi Dinamot. Horvaadid läksid kohtumist küll Armin Hodzici tabamusest juhtima, kuid Felipe Pardo teise poolaja väravad jätsid võidusilmad Kreekasse.

Arsenal vajab nüüd edasipääsemiseks, et üks kahest - Olympiacos ega Bayern - enam punkte ei saa ning Arsene Wengeri juhendatavad peavad kaks viimast mängu (Dinamo ja Olympiacose vastu) võitma. 

Tabeliseis: Bayern 9, Olympiacos 9, Arsenal 3, Zagreb 3.

E-grupis jätkas võidumarssi Barcelona, mis noppis kodus kindla 3:0 võidu Borisovi BATE üle. Luis Suarezi ja Neymar väravatest teenitud võitu jäi varjutama tõik, et avapoolajal vahetati vigastuse tõttu välja põhipoolkaitsja Ivan Rakitic (pildil).

Peale Lionel Messi vigastada saamist on just Suarez ja Neymar Barcelonat kandnund ning huvitava faktina võib välja tuua, et Kataloonia gigandi viimasest 21st väravast on 18 löönud just nood lõuna-ameeriklased. Mõlemal on kirjas üheksa tabamust.

Kaks nädalat tagasi hullumeelse 4:4 viigi (Roma jäi 0:2 kaotusseisu, läks 4:2 juhtima) teinud AS Roma ja Leverkuseni Bayer pakkusid tänagi ohtralt väravaid. Saapamaa võistkond juhtis pärast pooltundi Mohamed Salahi ja Edin Džeko väravatest 2:0, kuid Admir Mehmedi ja Javier Hernandez suutsid Leverkuseni poolelt viigistada. Viimane sõna jäi siiski Romale, Rudi Garcia hoolealuste võidutabamuse lõi 81. minuti penaltist Miralem Pjanic (keskel).

Tabeliseis: Barcelona 10, Roma 5, Leverkusen 4, BATE 3.

G-grupis alistas Londoni Chelsea napilt 2:1 Kiievi Dinamo. Siniste avavärava lõi Ukraina klubi kaitsja Aleksandar Dragovic, kes suunas äärelt tulnud tsenderduse peaga oma väravasse. Kuigi Dragovic lõi veerandtund enne lõppu tabloole seisuks 1:1, jättis Williani 83. minuti tabamus võidupunktid Londonisse.

Muide, Chelsea kaptenist John Terryst sai esimene inglane, kes on Meistrite liigas algkoosseisus väljakule jooksnud vähemalt 107 korral. Enne seda hoidis keskkaitsja rekordit koos kunagise Manchester Unitedi keskväljamehe Paul Scholesiga.

Iisraeli sõitnud FC Porto ei jätnud Tel Avivi Maccabile mingisugust võimalust ning sõidab Portugali tagasi kolme võidupunktiga. Ibeeria poolsaare tippklubi eest lõid väravad Cristian Tello, Andre ja Miguel Layun, juutide autabamuse sai enda nimele Eran Zahavi.

Tabeliseis: Porto 10, Chelsea 7, Dinamo 5, Maccabi 0.

H-grupis jätkab täiseduga Peterburi Zeniit, mis oli võõrsil 2:0 üle Lyoni Olympique'ist. Venelaste mõlemad väravad sai enda nimele Moskvas sündinud 27aastane ründaja Artjom Dzyuba.

Tänu kindlale võidule sai Zeniidist Moskva Spartaki järel teine Venemaa võistkond, kes on alagrupivoorust edasipääsemise selgeks teinud pärast nelja kohtumist. Spartak tegi seda sama hooajal 1995/96.

Alagrupi teises kohtumises teenis hooaja esimese võidu Belgia mullune meister Gent, alistades kodus 1:0 Valencia.

Tabeliseis: Zeniit 12 (on kindlustanud pääsme play-off'i), Valencia 6, Gent 4, Lyon 1.