Ragnar Klavan (kõige vasemal).Foto: UNITED PHOTOS
Jalgpall
6. november 2015, 00:02

VIDEO | Augsburg purustas Klavani eksi, Sergei Zenjov lõi Dortmundi Borussia kasuks omavärava (2)

Äsja lõppenud jalgpalli Euroopa liiga 4. vooru kohtumistes käisid platsil ka kaks eestlast. Kui Ragnar Klavan ja Augsburg võitsid 4:1 Alkmaari AZd, siis Sergei Zenjovi leivaisa Qabala kaotas 0:4 Dortmundi Borussiale.

Samad võistkonnad kohtusid ka kaks nädalat tagasi ning toona jäi Dortmund Aserbaidžaanis peale 3:1. Thomas Tucheli hoolealustele jätsid võidpunktid koju Marco Reusi, Henrikh Mkhitarjani, Pierre-Emerick Aubameyangi tabamused ning Zenjovi omavärav.

26aastane pärnakas sai pea valgeks 67. minutil, kui suunas väravasse Dortmundi mängija antud nurgalöögi. 

Tänu võidule kindlustas Dortmund play-off pääsme. Sakslastel on kirjas kümme punkti, 2:1 PAOKi (Kreeka) võitnud Krasnodaril (Venemaa) seitse, PAOKil kolm ning Qabalal üks punkt.

Võimaluste rohke matš

Sarnaselt Zenjovile alustas Klavangi algkoosseisus, kusjuures matš AZ vastu oli Eesti koondise kaptenile eriline - keskkaitsja võitis Alkmaari klubiga 2009. aastal Hollandi meistritiitli, kui klubi treenis praegu Manchester Unitedi peatreenerina töötav Louis van Gaal.

Bundesliga hooaega kehvalt alustanud ning tabelis viimast kohta hoidev Augsburg ei andnud aga AZle armu. Raul Bobadilla kübaratrikk ning Ding-Won Ji tabamus jätsid võidupunktid kindlalt koju. Alkmaari satsi auvärava lõi avapoolaja lõpus Vincent Janssen.

Tõsi, seis oleks võinud olla veelgi väravate rohkem, sest korra tabas Augsburg latti, AZ aga lisaks latile ka posti. Samuti tegi mitu head tõrjet Saksamaa klubi puurivaht Marwin Hitz.

Augsburg on nüüd pärast nelja mängu alagrupis kuue punktiga teisel kohal. Suudaks Markus Weinzierli hoolealused seda positsiooni hoida, pääseksid nad Euroopa liiga play-off'i. Grupi teises mängus võitis Bilbao Athletic 5:1 Belgradi Partizani.

Teiste tänaste mängude tulemused: