Fookuses on Mait Patrail.Foto: SILLE ANNUK
Käsipall
5. november 2015, 18:48

VALUS! Eesti käsipallikoondis lasi MM-valiktsükli avakohtumises üheksa sekundit enne lõppu võidu käest

Eesti käsipallikoondis viigistas täna Iisraelis alanud 2017. aasta MMi valikturniiri avakohtumises 28:28 Portugaliga.

Kohtumine oli väga tasavägine ning kumbki pool ei suutnud suurt ega kindlat edu sisse mängida. Poolaegki lõppes 14:14 viigiseisuga. Matši lõpupoole tõusid heasse hoogu meie ühed eeldatavad liidrid - Saksamaal mängivad Mait Patrail ja Dener Jaanimaa viskasid järjest ridamisi väravaid, kuid portugallased viigistasid mänguseisu üheksa sekundit enne lõpuvilet. Järelejäänud ajaga ei õnnestunud Eestil võiduks vajalikku väravat visata.

Eesti koondise resultatiivseim oli Mait Patrail 11 väravaga. Mikk Pinnonen lisas 7, Dener Jaanimaa 3, Henri Hiiend ja Martin Johannson 2 ning Andris Celminš, Armi Pärt ja Jürgen Rooba 1 tabamuse. Eesti puurisuul toimetanud Eston Varusk peatas 43-st pealeviskest 17, mis tegi tõrjeprotsendiks 39. Portugali suurimaks skooritegijaks osutus Tiago Rocha 6 väravaga.

Eesti koondise peatreener Rein Suvi: „Lõpus oli meil üheksa sekundit aega võiduvärava viskamiseks ja panime sisse ka seitsmenda väljakumängija, kuid skoori teha me ei jõudnud. Võitlesime kogu kohtumise jooksul hästi ja tulime mitmel korral välja paariväravalisest kaotusseisust. Lõpus pääsesime ette, kuna saime kaitse kontrolli alla, mis sundis Portugali rasketele visetele. Meie teenisime kiirrünnakuid ja kiita tuleb puurivaht Varuskit."

Patrail: „Otsustaval rünnakul läksime välja varem kokkulepitud liikumisele, ent tegime valesöödu. Meil oli võimalus võita, kuid see jäi lõpus teenitud kaheminutilise karistuse taha. Täna meil toimis väravavahi töö ja kaitse, aga rünnakul peame arendama kokkumängu. Viik on hea, kuid mängugraafik soosib Portugali, kes saab homseks teise vooru kohtumiseks kauem taastuda."

Maarjamaa käsipallurid jätkavad turniiri homme, kohtudes valikturniiri võõrustajatega. Laupäeval mängib Eesti Gruusiaga.