Jürgen Zopp võitis mängu, murdmata ühtegi vastase servigeimi!Foto: Mati Hiis
Tennis
6. november 2015, 11:23

Jürgen Zopp sai maailma 73. reketi üle uskumatul moel võidu! (2)

Tais Hua Hinis jätkuval ATP Challenger-sarja 125 000-dollarilise auhinnnafondiga tenniseturniiril jõudis Jürgen Zopp poolfinaali 0:6, 7:6, 7:6 võiduga Taivani mängija Yen-Hsun Lu üle.

Juba võiduskoor ise on eriline, selle taga peituv aga veelgi ägedav. Zopp võitis mängu, murdmata ühtegi vastase servigeimi. Enamgi veel - ta sai kolme seti peale ainult ühe (!) murdepalli. See ei seganud teda pärast ebaõnnestunud avasetti end kokku võtmast ja ka enda pallingugeime maksma panemast. Vastane sai teises ja kolmandas setis kokku viis murdepalli, kuid ei suutnud enam neist ühtegi realiseerida. Mõlemad kiired lõppmängud kuulusid Zopile 7:3.

Lu asub maailma edetabelis 73. kohal ja oli turniiril asetatud esimesena. Zopp kohtub poolfinaalis jaapanlaste Yuichi Sugita ja Yoshihito Nishioka vahelise mängu võitjaga. Zopp on nelja parema sekka jõudmisega teeninud edetabelisse vähemalt 40 punkti, kuid tal lähevad maha aasta tagasi Eestis saadud 18 punkti. Finaalikoht tooks praegusele summale juurde 25 ja turniirivõit 70 (ehk kokku 110) punkti. Praegu asub Zopp maailma edetabelis 146. kohal.