Cristiano Ronaldo oktoobris saadud Euroopa parima väravaküti auhinna, Kuldse jalgpallisaapaga.Foto: JUAN MEDINA
Jalgpall
6. november 2015, 15:08

Cristiano Ronaldo: olen maailma parim, väljakul uskumatu ja seetõttu tuntakse minu vastu huvi! (6)

Madridi Reali jalgpallistaarist Cristiano Ronaldost tuleb esmaspäeval välja film ning selle eel andis ta Briti meediahiiglasele BBC-le pika intervjuu. „Olen maailma parim jalgpallur," kuulutas 30-aastane portugallane.

Ta lisas, et on jõudnud tasemele, millelt veel areneda on juba raske. „Ma ei pea ise ütlema, et „olen jalgpalliajaloos, olen legend". Numbrid räägivad iseenda eest," hooples 2009. aastal Manchester Unitedist Reali siirdunud ning karjääri 760 mängus 504 väravat löönud Ronaldo. Ta tahab mängida veel viis või kuus aastat.

„Veel kuhugi edasi liikuda on väga raske. Tahan eelkõige praegust taset hoida, sest see on jalgpallurile kõige keerulisem," märkis Ronaldo, kes on 82 väravaga ka Meistrite liiga suurim väravakütt.

„Olen anda arvates alati parim. Ma ei muretse teiste inimeste arvamuse pärast. Respekteerin ka teisi arvamusi. Võib-olla on teie arvates Messi minust parem, aga ise pean ennast paremaks. Lihtne," vastas Ronaldo küsimusele enda võrdlemise kohta Lionel Messiga, kes on 492 klubimänguga löönud 418 väravat.

Ronaldo on Reali eest löönud kuue aastaga 314 mängus 326 väravat!

BBC küsimus: Kas olete kurb, et Manchester United pole enam sama tasemel nagu varem?
Jah, seda on valus vaadata, sest armastan seda klubi. Loomulikult tahaksin näha Manchester Unitedit tasemel, kus ta oli varem. Tahaksin oma lemmikklubisid – ka minu esimest profimeeskonda Lissaboni Sportingut – näha tipus. Arvan, et Manchestre on sel hooajal juba parem, aga nad peavad tegema tööd, et jõuda kuue-seitsme aasta tagusele tasemele tagasi.

Kas on võimalik, et naasete ühel päeval Manchester Unitedisse?
Olen palju kordi öelnud, et keegi ei tea, mida tulevik toob. Praegu on mul leping Realiga, olen siin rõõmus ja õnnelik, aga tuleviku kohta ei oska midagi öelda.

Teie elu on valatud filmi. Milline on jalgpalli superstaari elu?
See on suurepärane. See on andnud mulle motivatsiooni kõvasti töötada ja saada paremaks. Minu saabastesse pole lihtne astuda. Ma ei kiitle, lihtsalt ütlen seda. Olen õnnelik. See kõik on toimunud ühel põhjusel – et olen väljakul uskumatu. Seetõttu tunnevad inimesed minu vastu huvi. Nii lihtne see ongi. Olen heal tasemel, õnnelik, alati motiveeritud. Olen väga professionaalne.

Mängisite Realis kolm hooaega kaasmaalase Jose Mourinho käe all. Tal on praegu rasked ajad, kas see üllatab teid?
Ei üllata, sest jalgpallis võib juhtuda kõike. Olen temaga mitu aastat koos töötanud ja tean tema treeneripotentsiaali. Tean, et keerulises olukorras on mitte tema, vaid Chelsea. Portugallasena tahan kaasmaalasi näha kogu aeg tipptasemel. Soovin, et ta tuleks sellest kehvast seisust välja ja muudaks Chelsea fännid õnnelikuks, sest nood väärivad seda.