Eesti käsipallikoondisFoto: STANISLAV MOSHKOV
Käsipall
6. november 2015, 18:22

Käsipallikoondis minetas MM-pileti lootuse (1)

Eesti meeste käsipallikoondis kaotas MMi kvalifikatsiooni teises kohtumises Iisraelile 25:28 ning minetas edasipääsuvõimalused. Seejuures pidid eestlased teisel poolajal mängima vigastuse saanud Uku-Tanel Laastita.

Avapoolajal näitas Eesti kindlat mängu ning tänu Uku-Tanel Laasti kolmele tabamusele oldi Iisraelist maas ühe väravaga. Paraku vigastas Laast jalga ning teisel poolajal enam platsile ei läinud.

„Uku sõitis kaitses mängijale õnnetult sisse ning sai jalatrauma. Loodetavasti midagi katki ei ole, aga kuna meil on nüüd MMi pileti püüdmise lootus luhta läinud, kasutame homme kohtumises Gruusiaga ehk ka teisi mängijaid. Loomulikult on meil eesmärk neid võita," tõdes koondise peatreener Rein Suvi.

Teisel poolajal said eestlased küll korraks kahe väravaga ette, kuid Vladislav Kofmani ja Gil Pomeranzi tabamuste toel tüüris Iisrael juba võidu poole. 

"Oma ideede ja mõtetega olime mänguks valmis ning teadsime, et tagameestel on raskem. Nad olid aktiivsemalt väljas ja surusid, meie peame jälle ajastust lihvima. Meil on professionaalsed mängumehed, kuid tempo lonkas veidi," rääkis Suvi, kiites Laasti asemel karistusviskeid realiseerinud ning kokku kaheksa väravat visanud Jürgen Roobat. "Ta oli väga tubli, et need ära viskas!"

Peatreeneri sõnul eilne mängu lõpp (Üheksa sekundit enne lõpuvilet juhtis Eesti võimsa Portugali vastu ühe viskega, kuid portugallased suutsid viigistada) eestlasi ei kammitsenud.

"Pärast eilset viiki oli optimism ja usk, et Iisraeli on ju ikka võimalikum võita kui Portugali. Vastane oli lihtsalt täna oma liikumises kiirem, nende pallitempo ja jalgade liikumise kiirus ületas meid. Võimsust me koguda ei suutnud," tõdes Suvi. 

 Tel Avivis mängitavast alagrupist pääseb edasi järgmisesse vooru ainult turniiri võitja.