Rakvere Tarva mängija Yao Sylvain Kouassi (esiplaanil)Foto: Alar Truu
Jalgpall
8. november 2015, 16:05

AJALOOLINE HETK! Rakvere Tarvas asendab jalgpalli meistriliigas Viljandi Tulevikku (5)

Rakvere Tarva jalgpallimeeskond alistas esiliiga viimases voorus 3:1 FC Levadia duubelmeeskonna ning tõusis Kiviõli Irbise abiga esimest korda klubi ajaloos meistriliigasse.

Tarvas alustas tänast kohtumist teadmisega, et kui nad Levadia II alistavad ning Kiviõli võidab samal ajal Tallinna Kalevit, siis kerkivad nad esiliiga parimaks iseseisvaks klubiks ning tagavad tulevaks hooajaks pääsu kohaliku jalgpalli eliitseltskonda. Täpselt nii ka läks - Tarvas tegi oma töö eeskujulikult ning lääne-virulaste õnneks alistas Irbis Aleksei Mamontovi 37. minuti väravast Kalevi 1:0.

Aastatel 2012 ja 2013 üleminekumängudele pääsenud, kuid seal vastavalt Tallinna Kalevile ja Tartu Tammekale kaotanud Tarvas pole kunagi varem Eesti klubijalgpalli eliitseltskonnas pallinud.

Enne viimast vooru Tarva ees kahepunktilist edu omanud Kalev kohtub nüüd meistriliiga üleminekumängudes (15. ja 21. novembril) Tartu Tammekaga. Esiliiga võit kuulub FC Flora duubelmeeskonnale, kes alistas täna 3:1 Infoneti duubli.

Esiliigaga peavad hüvasti jätma FC Kuressaare ja Vändra Vaprus. 8. kohal lõpetanud Tartu Santos peab oma kohta kaitsma üleminekumängudes Sillamäe Kalevi duubli vastu.

Tänased tulemused ja lõplik tabeliseis: