Roman FostiFoto: ALDO LUUD
Kergejõustik
8. november 2015, 17:12

Maratoonar Roman Fosti parandas Hiinas Eesti hooaja tippmarki

Maratoonar Roman Fosti jooksis täna Hiinas Shanghai maratonil, kus sai Eesti tänavuse hooaja tippmargiga 2:19.38 üheksanda koha. 

Seni oli Fosti selle aasta parim tulemus 9. jaanuaril Iisraelis Tiberia maratonil joostud 2:20.22, millega ta asus samuti Eesti hooaja edetabelis esikohal, vahendab jooksuportaal.ee.

Fosti ise oma tänase tulemusega rahule ei jäänud. "Siia saabudes tõmbasid lihased pingesse, millest päris jagu ei saanudki enne starti. Kuigi alustasin hea tundega ja ka lihased olid head, siis 25. kilomeetril tõmbus kogu alakeha pingesse. Lihaslõtvust ei olnud ja punnisin lõpuni," ütles Fosti Jooksuportaalile. Pärast maratoni ta end väsinuna ei tundnud, kuna ei saanud endast kõike välja anda.

Augustis Pekingis toimunud MMil suutis Fosti joosta maratoni ajaga 2:20.35, mis andis talle 20. koha. Kõrge koht tagas talle pääsu 2016. aasta Rio olümpiamängudele. Fosti isiklik rekord maratonis on 2:17.54, mis pärineb 2014. aasta Zürichi EM-ilt. Sellega asub ta Eesti kõigi aegade edetabelis viiendal kohal.