Maria Savinova ja Jekaterina Poistogorova Londoni OMilFoto: Reuters / Scanpix
Kergejõustik
9. november 2015, 19:02

WADA nõuab viiele Vene jooksjale ja neljale treenerile eluaegset keeldu (1)

Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) nõuab täna avaldatud raporti valguses eluaegset karistust viiele Venemaa jooksjale ja neljale treenerile.

Neist tituleerituim sportlane on Londonis 800 meetri jooksu olümpiavõitjaks kroonitud Maria Savinova, kes on samal distantsil kroonitud ka maailma ja Euroopa meistriks. Lisaks tõi WADA välja Jekaterina Poistogorova (Londoni OM pronks 800 m jooksus), Anastassia Bazdõreva, Kristina Ugarova ja Tatjana Mjazina nimed.

Neli nimetatud treenerit on Vene kergejõustiku kestvusalade peatreener Aleksei Melnikov, 800 meetri jooksjaid treeniv Vladimir Kazarin, keskmaajooksjate treener Vladimir Mohnev ja käimistreener Viktor Tšegin.

WADA juht Richard Pound süüdistas täna Genfis peetud pressikonverentsil nimetatud treenereid süsteemses valskuses. "Nad olid kindlasti kaassüüdlased," sõnas Pound. "Nad sooritasid igasuguseid asju, kuni selleni välja, et kasutasid võltsidentiteete ja väitsid dopinguküttidele, et sportlasi polnud nende juures kohal, aga tegelikult olid."