Wolfgang NiersbachFoto: AFP / Scanpix
Jalgpall
9. november 2015, 22:34

Saksamaa jalgpalliliidu president astus korruptsiooni ja maksupettuse kahtlustuste tõttu ametist tagasi (2)

Maksupettuses ja altkäemaksus süüdistatava Saksamaa jalgpalliliidu president Wolfgang Niersbach astus täna ametist tagasi.

Alates 2012. aasta märtsist Saksamaa jalgpalli juhtinud Niersbachi taandumise põhjuseks on alaliidult FIFA kontole laekunud 6,7 miljoni euro suurune makse, mida politsei uurib maksupettuse kahtlustusega.

Nimetatud makse laekus FIFA kontole enne 2006. aasta jalgpalli MMi (mis toimus Saksamaal) korraldusõiguste hääletust ning sel lasub ka altkäemaksukahtlus. Kuigi Niersbach polnud tol ajal liidu president, võttis ta tänase otsusega poliitilise vastutuse selle makse eest.

Samas kinnitas ta, et on alati "puhtalt, konfidentsiaalselt ja korrektselt" töötanud. "Olin 2006. aasta MMi korraldamise juures algusest lõpuni," sõnas Niersbach ametlikus teates. "Tahan veel kord rõhutada, et mul puudus täielikult ülevaade maksetest."

Frankfurti politsei korraldas 3. novembril Saksamaa jalgpalliliidu kontoris läbiotsimise. Samuti otsiti läbi Niersbachi, tema eelkäija Theo Zwanzieri ja endise alaliidu peasekretäri Horst Schmidi kodud.