Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.Foto: MATI HIIS
Korvpall
10. november 2015, 16:24

Gert Kullamäe: kui saame eurosarjas võite, tuleb ka mänge juurde!

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe tõdes täna Južnõi Himikuga peetava mängu eel, et eurosarja kohtumised on atraktiivsed ning kui tahta neid võimalikult palju saada, on ainus viis võitude noppimine.

"Oleme mitte kõige parema mänguga saanud kaks punkti kätte - see ongi rahvusvahelises liigas tähtis! - ja täna loodame lisa. Kui lõpetame esimese etapi edukalt, saame mänge juurde (teisele etapile - toim) ja see muudab hooaja atraktiivsemaks. Võib-olla pole niimoodi kõige õigem öelda, kuid võit on mängupildist tähtsam," arutles Kullamäe. "Rohkemates rahvusvahelistes liigades me ei osale, alagruppi kuulub ainult neli meeskonda ja sisuliselt kõik mängud on play-off'i tähendusega.

Mis mängupilti puutub, siis loodan, et läheme iga kohtumisega edasi, õpime üksteist järjest paremini tundma. Päris suurepärast minekut ei ole meil veel olnud. Hooaja alguses olime hädas lauavõitlusega. Kui sealt palli kätte ei saa, ei tule ka kiirrünnakut. Ka kaitses on kohati olnud ebakõlasid ning nende asjade tagajärjel pole me saanud rünnnakut mängida päris nii, nagu tahaksime.

Aga on ka päris palju häid asju! Tagaliin teeb oma töö ära ja Karla (Petrukonis - toim) on viimastes mängudes olnud väga hea - tegutsenud täpselt nii, nagu oleme temalt kaua oodanud! Janar Talts pole rünnakul kõige paremas hoos, kuid on kaitses asendamatu. Vanemad mängijad saavadki end kõige paremini vormi heade mängudega. Igal võistkonnal on alati mingeid probleeme, kas vähem või rohkem. Meil mingit paanikat pole ja loomulikult ootame õhtul rahvast saali appi!"