Naiste korvpallikoondises on loobujaid, kuid raudvara Merike Anderson püsib endiselt rivis.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
11. november 2015, 16:20

Naiste korvpallikoondis alustab peagi EM-valikmängudega

Eesti naiste korvpallikoondis pidas viimase ametliku mängu ligi poolteist aastat tagasi ning nüüd on käes uute kohtumiste aeg. Kümne päeva pärast alustatakse EM-valikturniiri.

Eesti kohtub esmalt 21. novembril Bourges'is EM-hõbeda Prantsusmaaga. 25. novembril kell 19 võõrustatakse Audentese spordihoones tänavusel EMil 12. koha teeninud Horvaatiat.

Eesti koondise treenerid Jaanus Levkoi, Heino Rebane ja Timo Oja valisid esmalt välja 19 kandidaati, kellest järgmisel esmaspäeval alustab Tallinnas treeningutega 15-16 mängijat. Korvpalliliidu pressiteate kohaselt on koondises toimunud omajagu verevahetust.

Kandidaatidest jäävad sedakorda tulemata "ameeriklased" Kadri-Ann Lass ja Jane Svilberg, samuti vigastatud Kerttu Jallai. kes lõpetas äsja suhted Nottingham Wildcatsi klubiga. kahest novembrikuisest mängust esimeses ei tee kaasa ka Bambergi tagamängija Liisi Sokman, kuid Horvaatia vastu peaks ta rivis olema.

16 kandidaadi seas on võrreldes eelmise EM-valikturniiriga uusi tegijaid. Rida mängijaid on loobunud: Viive-Kai Rebane, Valeria Kast, Oksana Miil, juba nimetatud Jallai, suvise ülesandmise ajal ka Trine Kasemägi.

"Kahju on sellest, et "ameeriklased" ei saa appi tulla, eriti Kadri-Ann Lassi puhul kuluks sedalaadi kogemus marjaks ära. Me ei ole sellise tippriigi nagu Prantsusmaa varem kohtunud ning küllap annab see mõõdupuu meie mängijatele vajaliku info ja motivatsiooni – kus asume ise ja kui kaugel on maailma eliit. Ka minu jaoks treenerina on see väärt võrdlusmoment," rääkis peatreener Levkoi.

Neljandana kuulub B-alagruppi Holland. Pärast sel kuul peetavaid mänge peetakse järgmised kohtumised tuleva aasta veebruaris ja novembris.

Eesti koondis mängudeks Prantsusmaa ja Horvaatiaga 21. ja 25. novembril.

Tagamängijad: Merike Anderson (Braine'i Castors, Belgia), Kaia Kosk, Janeli Lilleallik (mõl TLÜ), Marit Maaring, Pirgit Püü, Heila Rosenfeldt, Birgit Piibur (kõik 1182 Tallinn), Liisi Sokman (Bambergi Brose).

Ääred: Mirjam Nikolai, Rosemary Rits (mõl TLÜ), Mailis Pokk, Janett Perv (mõl 1182).

Eesliin: Maaja Bratka (Broni, Itaalia), Annika Köster, Laina Mesila-Kaarmann (mõl 1182), Kadri Uiga (TÜ/Kalev).