Scott Machado, siin mullu Kalev/Cramo särgis.Foto: MARI LUUD
Korvpall
12. november 2015, 10:13

Eelmisel hooajal Eesti klubisid kimbutanud Courtney Fortson tegi EuroCupi ajaloo 6. kolmikduubli!

Tuttav mees Scott Machado mängus tagasi: võit, 8 korvisöötu ja 5 pallikaotust!

Eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo rünnakuid dirigeerinud Scott Machado oli hooaja alguses vigastatud, kuid on nüüd mängus tagasi ja aitas Oldenburgi EuroCupil 82:81 võiduni võõrsil Ljubljana OLimpia üle. Kuid mees postitas eile õhtul säutsu, mis rahulolust ei pakatanud:

Nimelt mängis Oldenburg viimaste minutitega maha 14-punktilise eduseisu ja jäi lõpu eel korraks tahagi, ent suutis viimastel sekunditel siiski visata võidukorvi. Tehti üks pallikaotus teise otsa, seisul 80:77 patustas sellega ka Machado. Kokku jäi Brasiilia päritolu ameeriklase arvele 20 minutiga 6 punkti, 8 korvisöötu ja 5 pallikaotust.

Mullu Saraatovi Avtodori koosseisus VTB Ühisliigas Kalevile ning eurosarjas Tartu Rockile peavalu valmistanud Courtney Fortsonist sai aga kuues mees, kes jõudnud EuroCupil kolmikduublini. Ta kogus Bandirma Banviti 96:84 võidumängus Saloniki Arisega 13 punkti, 11 lauapalli (sh 4 ründelauast, mees on 180 cm pikkune!) ja 10 korvisöötu.

Ses sarjas jätkab kuue alagrupi ja 36 meeskonna peale pärast esimest ringi ehk viit vooru täiseduga veel kolm meeskonda: Valencia, Istanbuli Galatasaray ja Peterburi Zenit. Tasub märkimist, et piiterlased pole ka Ühisliigas veel kaotusekibedust tundnud.