Kuno Tehva Tipneri karikaga Foto: Alar Truu (Õhtuleht)
Spordivaria
12. november 2015, 16:47

Kuno Tehva: järgmisel aastal mängib Kalju kindlalt tiitli peale (1)

Vaatamata jalgpalli Eesti meistriliigas kolmandaks jäämisele leiab Nõmme Kalju president Kuno Tehva lõppenud hooajast palju positiivset.

„Liiga tihe mängugraafik, laveerimine koosseisuga, mõned valed persoonid meeskonnas,” loetleb Tehva intervjuus Linnalehele põhjuseid, mis said Kaljule sel hooajal saatuslikuks ega lubanud kolmandast kohast kõrgemale tõusta. Nõmme klubi juht usub, et just uue peatreeneri Sergei Frantsevi taktikepi all suudab klubi astuda sammu edasi.

Nõmme Kalju jaoks oli hooaja üheks kulminatsiooniks mais võidetud Evald Tipneri karikas. See oli klubi esimene karikasarja võit. Poolfinaalis alistati Flora, finaalis Paide. Alar Truu (Õhtuleht)

 

Kuno, milline emotsioon jääb hooajast valitsema? Kas sel aastal Florale ja Levadiale alla jäämise järel on uueks hooajaks hammas veel rohkem verel?

Me ei jäänud sellel aastal alla Florale ja Levadiale, vaid tagumise otsa klubidele. Pidevad vangerdused koosseisus ei vedanud välja ning kahjuks kaotasime punkte seal, kus poleks tohtinud.

Samas ei seisne meie hooaeg ja eesmärgid ainult tiitlivõidus, neid komponente on palju rohkem.

Kalju vs. Flora on kujunemas Eesti suurimaks klubivastasseisuks. Tänavu jäid „kahe suure” omavahelised meistriliiga mängud viiki: kaks võitu sai nii üks kui ka teine. Karikasarjas suutis aga Kalju Flora üle mängida. Laura Oks (Õhtuleht)

 

Näiteks sel hooajal oli meie taldrikul natuke liiga palju palasid: pidime paralleelselt Premiumi liigas hästi mängimisele keskenduma karikavõistlustele, kus tuli poolfinaalis alistada Flora ja finaalis Paide, et tagada koht Kalju jaoks väga tähtsas Euroopa Liigas. Saime sellega hakkama ja võitsime klubi ajaloo esimese karikavõidu. Siis tulid kohe otsa Euroopa liiga mängud, kust pääsesime edasi järgmisse vooru ja seda ainsa Eesti klubina. Mängude arv iga nädal oli väga suur ja meie jõuvarud olid kahjuks limiteeritud.

Kalju tegi hea eurohooaja, alistades kahe mängu kokkuvõttes Kasahstani klubi FC Aktobe. Järgmises eelringis jäi ta aga alla Liechtensteini klubile Vaduz. Teet Malsroos (Õhtuleht)

 

Kui nüüd vastata küsimusele, kas uueks hooajaks on hammas rohkem verel, siis pigem oleme sellest hooajast saanud suure kogemuse ning katsume tuleval aastal vältida vigu, mida oleme areneva klubina siiani teinud. Mida kõrgemale jõuad, seda peenemaks mäng läheb… Läheme kindlasti tiitli peale mängima, see on fakt!

Kuidas leidsite uueks peatreeneriks Sergei Frantsevi? Millised on klubi ootused?

Me otsisime treenerit, kes suudaks meid klubina ja esindusmeeskonnana viia järgmisele tasemele. Vajasime kogemust ja spetsialisti, kelle treeningumetoodika on kaasaegne ja kelle kogemused tulevad Eestiga võrreldes tugevamatest liigadest. Venemaa kõrgliiga tase on kindlasti piisav ja Frantsevi näol on tegemist äärmiselt toreda inimese ja väga hea spetsialistiga.

Eesti koondislane Ats Purje lõi meistriliigas lõppenud hooajal Kalju parimana 16 väravat. Laura Oks (Õhtuleht)

Leidsime üksteist selle kaudu, et oleme mõlemad teinud head tööd ja seadnud endale suuri eesmärke. Alustasime esindusmeeskonna noorenduskuuri juba paar aastat tagasi, see protsess ei pruugi kohe välja paista, aga liigume kindlalt edasi oma eesmärkide suunas ja teeme meeskonnas ka järgmiseks hooajaks huvitavaid muudatusi. Kindlasti liigume nooruse suunas ning anname oma kasvandikele aina rohkem ja rohkem kandvaid rolle.

Ootused Frantsevile on selged: tahame viia oma treeningumetoodika uuele tasemele ja tehtud töö kaudu ootame preemiaks häid tulemusi.

Nõmme Kalju äss Joel Lindpere tekitas hooaja alguses furoori, kui hüüdis karikavõistluse poolfinaalmängus Floraga florakate vahetusmeeste pingi suunas, et just tema otsustab Eestis mänge. Laura Oks (Õhtuleht)

 

Kas vanameistrid Joel Lindpere ja Ats Purje mängivad ka tuleval hooajal Kaljus? Olete juba tulevikust rääkinud või selgub edasine vahetult hooaja eel?

Mõlema mängija puhul on tegemist vaieldamatult tipuga ja oleme õnnelikud, et oleme saanud nendega koos areneda. Ats kindlasti jätkab, Joeli kohta langetame üheskoos otsuse mõne aja pärast.