Erika KirpuFoto: LAURA OKS
Vehklemine
13. november 2015, 07:00

Erika Kirpu karmimatest MK-etappidest: olümpialinnas lasi saalikatus vett läbi!

Epeenaiste võistluskalender on olnud viimastel aastatel muutumatu: oktoobris veheldakse Itaalias Legnanos, sealt edasi viib tee Hiina, Katari, Hispaaniasse, Argentiinasse, Ungarisse, Brasiiliasse ja Lõuna-Aafrika Vabariiki. Eelmisel aastal Eesti parimaks naissportlaseks tituleeritud epeevehkleja Erika Kirpu meenutas Õhtulehe palvel karjääri halvimaid MK-etappide kogemusi.

"Kuigi Eestis ei ole vist kõige paremad tingimused vehklemisvõistluste läbiviimiseks, on need paremad kui paljudel teistel riikidel, kus võistlusi peetakse," arvab ta.

"Näiteks Rio de Janeiros on alati mingi jama, kui eelmisel aastal oli väljas palav ning sees polnud konditsioneere. Mõned aastad varem läks vihma tõttu elekter ära ning pidime mitu tundi ootama. Peale seda lasi katus vett läbi ning radadel oli libe, üks poolakas sai suisa lihaserebendi! Peaaegu sama kehv olukord oli Lõuna Aafrikas, kus rajad olid pandud üsna ebatasasele pinnale. Minu teada sai vähemalt üks vehkleja vigastada!"

Kirpu tunnistab, et parim on võistelda Euroopale lähedal. "Tingimused on Barcelonas head, see on lemmik kohaks, kuhu minna. Sama võib öelda Doha kohta," arvab ta.