Ungari alistas Norra 1:0Foto: VIDAR RUUD
Jalgpall
13. november 2015, 00:03

KARM: Norrale 16 nurgalööki, kuid EMi play-offis Ungari debütandi vastu imerohtu ei leitud (2)

Jalgpalli EMi esimeses play-offis sündis juba suurüllatus, kui kõik ended pidasid paika. Et Norra pole jätkuvalt viimase 20 aasta jooksul novembris ühtki kodumängu võitnud, polnud Ungari seegi kord erand - norralased kaotasid avakohtumise 0:1.

Norralased alustasid muidugi tormihoiatusega, kui juba esimestel minutitel pidi oma 100. koondisemängu tähistanud Ungari väravavaht Gabor Kiraly oma hüppevõimet näitama, tõrjudes ära Per Skjelbredi pealelöögi.

Norralaste domineerimisele vaatamata õnnestus ungarlastel aeg-ajalt pall endale näpsata ning tiimitöö illustreeriva näitena lõi 26. minutil värava 21aastane debütant Laszlo Kleinheisler.

Kuulsa ametivenna Paul Scholesi järgi hüüdnime kandev nooruk skooris kaugelt ning kolm kuud mänguajata olnud Ørjan Nyland ei suutnud tema kiirele pallivahetusele kohe reageerida. Kuigi kaitsja ülejäänud mäng oli üpris korralik, jääb apsakas paljudele meelde. Kas kõigest pühapäevani või elu lõpuni, näitab korduskohtumine. 

Norralased proovisid viigi - ning võiduväravat leida, kuis jaksasid, kuid närv ei pidanud vastu. Ei piisanud ka 16 nurgalöögist, millest viimased sundisid viikingite fännid apteegikarbist rahusteid tooma. Ei aidanud 22 pealelööki ning Stefan Johanseni meeletuted püüdlused värava all, sest ikka olid ees kas latt - 87. minutil, või vankumatu väravavaht Kiraly. Ungarlastel oli samuti viimane võimalus skoori teha, kuid lisaminutitel lendas Akos Eleki pealelöök kuuelt meetrilt posti kõrvale. 

Korduskohtumine peetakse pühapäeval Budapestis. Viimati mängis Ungari EMil 1972. aastal Belgias, suurvõistlusi nuusutati 1986. aastal Mehhikos toimunud MMil. 

Homme peetakse avamäng Bosnia ja Iirimaa vahel ning ülehomme on võistlustules Ukraina ja Sloveenia ning Rootsi ja Taani.