Jüri SalmFoto: Laura Oks
Vehklemine
14. november 2015, 15:53

Selgusid meeskonna homsed vastased!

Tallinna Mõõga peakorraldaja haarab epee ja tuleb Eesti koondisele appi

Sel nädalavahetusel peetakse Tallinna Spordihallis meeste epeevehklemise MK-etappi Tallinna Mõõk. Kui täna oli vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm veel võistluste peakorraldaja ametis, siis homme tuleb ta Eesti koondisele appi juba sportlasena.

"Individuaalvõistlusel oli minu osalemine võimatu – need kaks päeva on väga rasked," rääkis Salm täna hommikul - reedel peeti kvalifikatsiooniturniiri, täna selgub võitja. Homme oli mõõga haaramine mehe jaoks aga suisa kohustus: "Võistkonnal on mind vaja – see oli nii poiste kui peatreeneri soov." Salm on Nikolai Novosjolovi, Sten Priinitsa ja Marno Allika järel hetkel Eesti koondise neljas number, asendades vigastatud Peeter Turnaud.

Allika tõdes pärast tänasel individuaalturniiril 32 parema seas itaallasele Enrico Garozzo alla vandumist, et pärast kahte võistluspäeva on kolmandaks väsimus sees. Sama kehtib ka korraldustöödega ametis olnud Salmi kohta. "Mu vaim on valmis ja loodetavasti puhkab keha ka ära. Oma 4-5 tundi olen ikka iga öö magada saanud, mis on isegi rohkem kui eelmistel aastatel." Ja lõpuks ei mängigi füüsiline väsimus kõige suuremat rolli: "Vehklemine on peas kinni."

Millist rolli täpselt Salm homme kannab, selgub meeskonna koosolekul kas täna õhtul või homme hommikul. Eesti esimeseks vastaseks on kell 9 Kanada ja edu puhul kohtutaks 10:30 Koreaga.