Juhan Mettis ja Grigori MinaškinFoto: Eesti Judoliit
Spordivaria
14. november 2015, 16:21

Eesti judokad naasevad Austraalia MK-etapilt kahe kolmanda kohaga

Eesti judokad Juhan Mettis ja Grigori Minaškin võitsid mõlemad Austraalias toimunud MK-etapil pronksmedali.-100kg kaalukategoorias võistelnud Grigori Minaškin alistas kiirelt Sri Lanka judoka ipponiga, seejärel kaotas veerandfinaalis hilisemale teise koha omanikule Mongoolia judokale ning lohutusringis alistas kõik vastased ipponiga. Vastutasuks selle aasta teine MK-etapi pronksmedal ning sellega kaasnesid ka 40 väga olulist olümpiapunkti. Minaškinile oli see 2015. aasta teine MK-etapi medal lisaks Minski pronksmedalile.

Raskekaalus +100kg maadelnud Juhan Mettis alistas esimese ringi vastase kindlalt ning kohtus järgmisena tuttava aseri judoka Kokauriga, keda Mettis võitis kuu aega tagasi Pariisi Grand Slamil. Täna pani aser aga oma paremuse maksma ning Mettis jätkas maadlust lohutusringides.

Seal võitis ta mõlemad vastased puhtalt ipponiga ning naaseb sarnaselt Minaškiniga maakera kuklapoolelt pronksmedaliga. Ka Mettis teenis selle tulemusega 40 olümpiapunkti ning loodetavasti tõstab see ta uuesti olümpiale kvalifitseerunute nimekirja. Praegusel hetkel on ta täpselt põhinimekirjas joone all.

Eesti judokoondist ootab sellel aastal ees veel Tokyo Grand Slam detsembri esimesel nädalavahetusel.