Tiidrek Nurme.Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
15. november 2015, 16:29

Elu esimese maratoni läbinud Tiidrek Nurme aitas Eesti naismaratoonari olümpiale: aitäh, Tiidrek!

Täna Hispaanias Valencias joostud maratonil teenis Rio olümpiapääsme Lily Luik, kes jõudis finišisse ajaga 2:40,26. Huvitaval kombel aitas Luige olümpialennuki peale maratonidebüüdi teinud Tiidrek Nurme, kes ise piste tõttu head aega püüda ei saanud.

"Tulin siia aja järgi 2:38-2:39. Lihas väsis oodatust kiiremini ja pärast 25 kilomeetrit polnud jalgades värskust ja tempo hakkas veidi kukkuma. Jälgisin siiski, et aeg kilomeetri kohta väga palju üle 3.50 ei läheks, et täidaksin vähemalt OM-normi," selgitas Luik Jooksuportaalile.

Luik finišeeris koos Nurmega, kes võttis maratoni keskel hoo maha, et eestlannat aidata. "Minu OM-pääsme võit kuulub ka talle, aitäh Tiidrek," tänas Luik.

Ajaga 2:40,28 lõpetanud Nurme jooks aga ebaõnnestus. "Kuni 25. kilomeetrini püsisin 2:14 rütmis. Kahjuks tõmbus kõht 22. kilomeetril krampi ja hingamine oli häiritud. Pidin tempos natuke alla laskma. Kuna olukord ei paranenud, jäin 30. kilomeetril seisma ning ootasin Lily järgi ja jooksime koos talle sobiva tempoga lõpuni," rääkis Nurme.

Eestlastest sai parima aja Raivo Alla, kes lõpetas 2:27,42-ga. "Sportlik eesmärk Valencias kindlasti täidetud ei saanud, ka sel aastal Rotterdamis joostud 2:27,07 jäi ületamata," ütles Alla. Kaisa Kukk jooksis Valencias välja isikliku rekordi 2:45,29 ja Mari Boikov samuti isikliku rekordi 2:51,30.