Oliver Lüütsepp (paremal).Foto: Mari Luud
Võrkpall
15. november 2015, 17:44

Tartu võrkpalliklubi peatreener: meie hädad saavad alguse rünnakust (1)

Tartu Bigbank võrkpalliklubi alistas täna Saja liiga raames Kuldigas oodatult kohaliku meeskonna 3:0 (25:23, 25:20, 25:20). Peatreener Oliver Lüütsepp sõnas Õhtulehele, et vähemaga polnuks tartlased mingil juhul rahuldnud.

Võistlusnädalavahetus Lätis tervikuna tartlastele nõnda suurt rõõmu ei valmistanud, sest eile kaotati Rezeknes geimidega 1:3 (29:27, 16:25, 22:25, 19:25) Riia meeskonnale RTU / Robežsardze. "Nagu tulemusedki näitavad, 50-50 värk," hindas Lüütsepp oma meeskonna nädalalõppu Lätis.

"Tänasega saab rahul olla, eilsega ei saa. Oleks eile saanud puntkigi kätte, oleks natuke rahul olnud. Kolm aastat järjest oleme Rezeknes Riiale kaotanud. See on meie jaoks natuke juba legendaarne koht, kus kuidagi ei ole asjad õnnestunud. Eile küll alustasime okeilt, aga lõpuks ei tulnud mäng välja. Küsimus polnud vastases, vaid me ei saanud eile iseendaga hakkama. Tegime meeletult palju oma vigu." 

Tartu on kahe nädala eest stardipaugu saanud Saja liigat alustanud nelja võidu ja ülalmainitud kaotusega. Lüütsepa sõnul on senised võidud loodetud ja ootuspärased, sest päris tippsatsidega ülikoolilinna vollemehed veel kohtunud pole. See omakorda on aidanud tartlastel rahulikult oma mängu otsida.

"Olen meeskonnale öelnud, et kui tahame püsida eesotsas, peame kindlasti nii-öelda keskmike ja alumise otsa vastu väga hästi mängima," sõnas esimest hooaega peatreeneri ametis olev Lüütsepp. "Ei tohi sellistes mängudes lolluseid teha, seda oleme suutnud, mille üle on väga hea meel."

Kolmapäeval seisab Tartul ees karikavõistluste veerandfinaal TTÜga, mis järel saavad nad poolteist nädalat vaid treeningutele keskenduda. Eelkõige vajab juhendaja sõnul putitamist Tartu meeskonna rünnak. "Isegi heast vastuvõtust ei lahenda me tihti olukordi ära. Meil on praegu väike ebakindlus rünnakul, millest tulenevalt on kogu mäng natuke ebakindel. Rünnakust saavad meie väikesed, ent mitte ületamatud probleemid praegu alguse," lausus Lüütsepp.

Lisaks tunnistab Lüütsepp on ehk koosseisuga roteerides isegi pisut meeskonna mängurütmi rikkunud. "Pigem proovime mänguaega jagada, et püsida värsked ka hooaja keskel ja lõpus," selgitas Lüütsepp.

"Lisaks on meid seganud väikesed vigastused, mida me ei tahaks, et kellelgi süveneks.
Tänagi [temporündaja Henri] Treial mängis nurgaründajana, et Markus Uuskari saaks puhkust ja sai väga hästi hakkama," kiitis Lüütsepp koondisega EMilgi käinud Treialit.