Igor Tšikinjov ja Nikolai NovosjolovFoto: Arno Saar
Vehklemine
15. november 2015, 19:41

Epeemeeskonna peatreener: meie meeskonnas keegi teist kaotuses ei süüdista (2)

Kodusel MK-etapil 6. koha saanud Eesti epeemeeskonna peatreener Igor Tšikinjov tõdes, et kokkuvõttes tehti hea võistlus. Tõsi, olümpialepääsust peab jätkuvalt unistama, sest 

"Tegime väga hea võistluse, kahjuks me ei täitnud oma eesmärki. Olime arvestanud sellega, et olümpiale pääsemiseks piisab esimesest või teisest kohast, kuid veerandfinaalis olid itaallased väga teravad," tõdes ta.

Loots kiitis väga suvel EMil hõbemedali võitnud meeskonna suhtumist, kus keegi teist kaotuses ei süüdista.  

"Varem oli meil Novosjolov pluss koondis, siis Novosjolov, Priinits pluss koondis, nüüd see oli koondis. Mehed elavad üksteisele kaasa, süüdistavat sõnavahetust, et kellegi pärast kaotasime, pole. Kui ma selliseid jutte kuuleksin, siis lendaks liige kohe meeskonnast välja. Meeskond peab olema ühtne! Paljud tugevad individuaalsed mehed ei vehkle kunagi meeskonnas hästi, võib-olla meie tugevus ongi see, et meid pole palju ning teeme koostööd!" sõnas ta.

Ühtlasi iseloomustas ta koondislasi:

"Nikolai on kahekordne maailmameister, siiani üks parimaid vehklejaid.Täna näitas Lõuna-Korea MM-pronksi vastu, kes on kaotusseisust kohtumisi võitnud, väga head vehklemist. Sten Priinits areneb ja tahab ning proovib võita, kuid kodus tahtis jälle liiga palju võita. Marno Allika polnud kolm nädalat tagasi midagi positiivset teinud, kuid nüüd on end leidnud," rääkis ta.

"Kui paljudel meeskondadel on kahekordne maailmameister, kes elab kaasa, nõustab ja teeb meestele relvi? Keegi ei häbene ning kõik aitavad üksteist. Kui oled pingil, oled võistkonna liige. Arvestame üksteisega ning pöörame tähelepanu intensiivuse ja kvaliteedi poole," sõnas ta.