Jüri SalmFoto: Arno Saar
Vehklemine
16. november 2015, 07:00

Vehklemise MK-etappi korraldanud ning meeskonna kaptenina tegutsenud Jüri Salm: teist korda seda läbi ei teeks

Eesti meeste epeekoondis teenis kodusel MK-etapil kuuenda koha, alistades veerandfinaali maailma teise numbri Lõuna-Korea ning maailmameister Venemaa. Vigastatud Peeter Turnau asemel mängis Nikolai Novosjolovi, Sten Priinitsa ja Marno Allika kõrval olulist rolli vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm, korraldas ühtlasi MK-etappi!

„Teist korda seda läbi ei teeks,“ tõdes Salm, kes alles laupäeva õhtul võttis vastu otsuse meeskonda aidata. „Võistlusnädal on väga pingeline. Õhtul olin päris väsinud, mõtlesin, et kuidas vastu pean. Soojendus oli vaevaline, kuid rajale jõudes tuli adrenaliin sisse,“ rääkis sellel nädalal keskmiselt neli tundi maganud sportlane. 

Tõsi, kerged korraldusprobleemid jooksid ka Salmi võistlusele sisse. „Matš Venemaaga oli algamas, kuid siis küsis keegi, et kuhu sa võtmed panid! Jüri ütles, et lähen võtmeid otsima. Mina vastu: „Kuhu sa lähed? Sa pead rajale minema!“ meenutas koondise peatreener Igor Tšikinjov.

Olukord lahenes ning Salm tegi Venemaa vastu viimases vahetuses ka väga võimsa esituse, tuues tabloole võidunumbrid 45:38. "Sain kohtumise keskel teada, et pean viimast matši ka vehklema. Ma ei hakanud aga kartma, vaid olin Igorile selle võimaluse eest tänulik. Ta pani meile vastutuse ning see oli väga õige tegu," arvas Salm. „Peasekretär üllatas, ta oli päeva parim vehkleja," kiitis ka tituleeritum ametivend Novosjolov.

Salm tõdes, et segavaid faktoreid oli vähem kui ta lootis ning kodupubliku toetus oli metsik. "Paljud tahtsid, et ma võistlen ning ütlesid, et võtavad mu kohustused üle. Ma ei ütleks, et ma hästi delegeerisin, aga inimesed ise tulid appi mulle, olen neile väga tänulik!"

Kas Salm võib nö jokkerina kaasa teha ka järgmistel MK-etappidel, ta veel ei tea. „Ma ei pea teisi etappe ju korraldama, sinna saab minna küll. Kolm tööpäeva on tõesti, aga jooksvad asjad saab alati ära teha. Eks ma ise olen süüdi, ise olen ju selle tee valinud. Aga milleks minna otse, kui ringiga saab ka?“ muigas ta.