Ungari - NorraFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
15. november 2015, 23:37

GALERII JA VIDEOD | Ungari lõpetas 30aastase suurturniiri põua!

Ungari jalgpallikoondis alistas pühapäeva õhtul Budapestis toimunud EMi play-off'i kordusmängus 2:1 Norra ja lunastas koondskooriga 3:1 pääsme järgmisel suvel Prantsusmaal toimuvale finaalturniirile.

Korduskohtumist üheväravalises eduseisus alustanud Ungari duubeldas oma eduseisu juba 14. minutil, kui ründaja Tamas Priskin lõpetas kodumeeskonna kiirrünnaku kauni tabamusega tagumisse nurka.

 

Norra koondise peatreener Per-Mathias Högmo tegi poolajal kaks vahetust (sealhulgas lahkus väljakult 16aastane Real Madridi imelaps Martin Ödegaard), kuid murrangut see mängu ei toonud. Hoopis Ungari oli see, kes 83. minutil norralaste õnnetust omaväravast skoori kasvatas. 

Kuigi Markus Henriksen lõi 87. minutil ühe tagasi, polnud Norral sellest suurt abi, sest skandinaavased vajanuksid vähemalt kolme tabamust, et Ungari teekonda väärata. Meie hõimuvelled pallisid viimati EMil 44 aastat tagasi, kui Belgias jõuti suisa poolfinaali. Viimane suurturniir oli Ungari vutikoondise jaoks 1986. aasta MM.  

Ühtekokku on 2016. aasta EM ungarlaste jaoks läbi aegade kolmas. Lisaks 1972. aastale osaleti Vana Maailma parimate mõõduvõtul ka aastal 1962, toona teenis Ungari pronksmedalid.