Arsenali peatreener Arsene Wenger sai karmi kriitika osaliseksFoto: Eddie Keogh
Jalgpall
16. november 2015, 22:38

Karm hinnang: Arsene Wenger on Arsenali vigastustes süüdi

Karjääri jooksu muuhulgas FC Barcelona, Londoni Chelsea ja Manchester City juures töötanud üldfüüsise treener Raymond Verheijen kritiseeris teravalt Arsene Wengerit süüdistades teda Londoni Arsenali aastast-aastasse vältavas vigastustelaines.

Arsenal on juba aastaid olnud Premier League'i meeskondade seas laatsareti mainega. Wenger otsib sageli pindu aga just teiste silmist. Näiteks oktoobri lõpus pärast Aaron Ramsey koondisepausi ajal saadud pildus lajatas Wenger kriitikanooli Walesi Jalgpalli Liidu suunas öeldes, et Wales'i koondisesse minematajätmine säästnuks Ramsey vigastusest.

Verheijeni sõnul olevat Arsenali hädades süüdi just Wenger ning kui ta oma metoodikat ei muutvat, jätkuvad Gunnerite hädad.

"Wenger süüdistab taas väliseid tegureid enda hädades, kuid miks on Arsenal vigastustega kimpus olnud terve Wengeri ametiaja," küsis 43-aastane hollandlane. "Ja sama muster jätkub ka 2016, 2017, 2018 ja igal järgneval aastal, kui Wenger on peatreenerina vigastustele endast olenematuid põhjuseid leiutab."

Verheijen selgitas, et kuna teenerid vastutavad treeningute planeerimise eest, vastutavad nad ka mängija tervise eest.

"Kui treeningplaanid on valesti koostatud või harjutusi viiakse läbi valesti, on ka vigastused kerged tulema," märkis Verheijen. "Arstid ja füsioterapeudid ei vastuta treeningkavade eest ja seega ei vastuta nad ka vigastuste eest vaid üritavad kõigest tagajärgi likvideerida ehk vigastusi ravida."

Verheijeni arvates on tipptreeneritel ka üldisemalt liiga vähe teadmisi jalgpallurite füüsisest ning sportlaste tervise huvide peaks selle murekoha peale tõsisemalt mõtlema.