Spordiblogi
17. november 2015, 09:15

Ott Järvela | Ennustus Eesti alg11 osas mängus St Kitts ja Nevise vastu (1)

Eesti meeste jalgpallikoondis lõpetab 2015. aasta täna õhtul kell 19 Lillekülas algava maavõistlusega St Kitts ja Nevise vastu. Matš otsustab, kas Sinisärgid lõpetavad 2015. aasta positiivse, nullis või negatiivse bilansiga, sest hetkel on kirjas neli võitu, üks viik ja neli kaotust.

Peatreener Magnus Pehrsson jättis eilsel pressikonverentsil diplomaatilist kõneviisi kasutamata ning kinnitas: 1) eesmärk on võta, et minna talvele meeldivate tunnetega, 2) võitmise jaoks peab meeskond mängima kõrge tempoga ja agressiivselt, 3) võrreldes Gruusia-matšiga tulevad koosseisus mõned muudatused, aga tuumik jääb samaks, 4) esimese poolaja mängib väravas Pavel Londak, teise Sergei Pareiko.

Selle põhjal ennustab Õhtuleht alljärgnevat alg11-t:

Väravavaht Pavel Londak | Vt üle-eelmine lõik. Aga tänase 45 minuti eel väärib märkimist, et pärast 2008 oktoobris Lillekülas Türgi vastu 0:0 viigimängus tehtud fenomenaalset partiid Türgi vastu on Londak seitsme aasta jooksul kaitsnud Eesti väravat vaid üheksas mängus (viimati 2014 mais Balti turniiril Soome vastu). Väravavahtide elu on karm.

Vasakkaitsja Artur Pikk | Gruusiale koondisekarjääri esimese värava löönud Levadia äärekaitsja alustab ka täna, sest kui peatreener tahab kõrget tempot ja agressiivsust, siis on Pikk kindel valik.

Keskkaitsja Nikita Baranov | Gruusia vastu debüteerinud Eesti kõrgliiga lõppenud hooaja parim keskkaitsja on märkide järgi möödunud pingereas Alo Bärengrubist ja nüüd esipaari Ragnar Klavan – Enar Jääger esimene varumees.

Keskkaitsja Enar Jääger | Viimase kahe nädala jooksul on Jääger mänginud nii vasakkaitses (Oslo Valerengas), paremkaitses (Gruusia vastu) ja täna nüüd keskkaitses, kus moodustab paari Baranoviga, kellega hooaja esimeses pooles Floras koos mängiti. Meenutuseks: Klavan naasis pärast Gruusiaga peetud matši koduklubi Augsburgi manu.

Paremkaitsja Markus Jürgenson | See Kass Basilio naeratus, mis Jürgensoni nägu ehtis, kui ta eilsel pressikonverentsil ütles, et algkoosseisu kohta peab küsima peatreeneri käest, ei saa ju ometi valetada :)

Vasakäär Ken Kallaste | Kuigi loogiline pakkumine oleks Siim Luts – no oleks ju aeg talle põhikoosseisu võimalus anda! – siis Pehrssoni öeldu, et tuumik säilib, viitab Kallaste alg11-sse kuulumisele, sest tuumiku sekka ta kahtlemata kuulub. Gruusia-matši järel oli Kallaste üks, kes Pehrssonilt eraldi kiita sai.

Keskpoolkaitsja Karol Mets | Kahe aastaga tõusnud koondises asendamatuks meheks, kes olemasolu korral alati põhikoosseisu kuulub.

Keskpoolkaitsja Ilja Antonov | Ajateenistuse tõttu Gruusia-matšist kõrvale jäänud Antonov on nüüd olemas ja ilmselt valib Pehrsson samasuguse mustri nagu oktoobris – esimeses mängus on Metsa partneriks Dmitrijev, teises Antonov.

Paremäär Sander Puri | Positsioon, kus valik on väga lai. Seal võivad alustada Rauno Alliku, Gert Kams, Maksim Gussev, Siim Luts ja Sander Puri. Põhimõtteliselt ka Ats Purje ja isegi Joel Lindpere. Puri tundub kõige loogilisem.

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Kui tuumik jääb samaks, siis tähendab see ilmselt Vassiljevi jaoks põhikoosseisukohta. Ja miks peakski meeskonna liider pingile jääma? Kostja koduklubi Bialystoki Jagiellonia mängib alles laupäeval ja u 65 minutit tundub täna täiesti paslik koormus.

Ründaja Ats Purje | Sel positsioonil võivad mängida ka Alliku ja Gruusia vastu toreda debüüdi teinud Rauno Sappinen, aga pigem jääb nende rolliks täna vahetusest sekkumine, sest pole loogiline, et koosseisu ainuke puhas ründaja jäetaks algrivistusest välja mängus, mida minnakse võitma.

Võti | 11 – imeline, 10 – suurepärane, 9 – väga hea, 8 – hea, 7 – rahuldav, 6 – järeltöö.