Alar Varrak (vasakul) Cramo mängijatele juhtnööre jagamas.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
17. november 2015, 12:56

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak euromängu eel: meie seis pole kõige lihtsam

Homme Euroopa tugevuselt kolmandas klubisarjas FIBA Europe Cup Rishoni Maccabiga kohtuv BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak rääkis mängu eel, et kuigi tulemused praegu meeskonnale mokkamööda pole, on mängijad endiselt motiveeritud.

Cramo on eurohooaega alustanud kolme kaotusega, kuigi rongi alla pole jäädud üheski kohtumises: Rishoniga oldi kodus mängides veel viimastel minutitel 78:73 eduseisus, kuid lõpuks kaotati 81:92. Bulgaarias jäädi kohalikule Sofia Lukoil Academicule viimasel sekundil lauapõrkest korvi läinud kaugviske tõttu alla 78:80 ja Venemaal kaotati Krasnojarski Jenisseile 70:77.

Varrak teab, et ega Eesti tippklubil kõige lihtsam seis pole, sest hooaega on Ühisliigas ja eurosarjas alustatud kahe võidu ja seitsme kaotusega. "Oleme kaotanud ja palju võõrsil mänginud. Selge see, et meil on ka ilusamaid hetki olnud, aga motivatsiooniga kellelgi probleeme pole," ütles peatreener, kes ootas Õhtulehe telefonikõne ajal Riia lennujaamas meeskonda Iisraeli pealinna Tel Avivi viivat teraslindu.

Mullu Eesti meistrivõistlustel hõbedaga leppima pidanud Cramo õnneks on terved pea kõik mängumehed, vaid Sten Olmre on haige. Tõsi, mõnda pallurit vaevab pisivigastus, kuid Varraku sõnul midagi tõsist kellegagi lahti pole.

Kuidas võiks aga Cramo Iisraeli liigas kuulsa Tel Avivi Maccabi järel teist kohta hoidvale Rishoni klubile homme vastu saada? "Ega neil otseselt nõrka kohta pole. Peame rünnakul ja kaitses natukene paremad olema. Eelmine kord (mäng Tallinnas - toim.) said nad palju lihtsaid punkte, neid tuleb ära hoida," lausub Varrak.

Saku Suurhallis toimunud paari avakohtumises tekitasid Cramole paksu peavalu Maccabi ameeriklastest "lendurid". Nii pakkusid vastaste leegionärid tänu võimsale hüppevõimele mitmeid efektseid pealtpanekuid ning näiteks kõigest 202 cm pikkune keskmängija Darryl Monroe kogus Cramo vastu 12 lauapalli. "Peame neid korvirõngast võimalikult kaugele hoidma, et nendega võidelda. Et nad liiga lihtsalt korvi lähedale ei saaks," sõnab Varrak.

Cramo ja Maccabi vaheline matš algab Eesti aja järgi homme kell 20.30.